2015'in ikinci ayında Antalya’da düzenlenen G20- OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı’nın açılış oturumunda konuşan ve geçen yıl B20 İstihdam Görev Gücü Koordinatör Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlikten bahsettiği toplantıda 'Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum' diye söylemişti.

Ali Koç'un geçen sene Antalya'daki toplantıda söylediği şu sözler gündem olmuştu: “Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek sorun kapitalizmdir”

DÜN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

İş adamları Ömer Mehmet Koç ile Ali Koç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dün ziyaret etmesinin ardından Ali Koç bugün İstanbul'da önemli açıklamalarda bulundu.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ile çok sayıda yabancı sermayeli firmanın yöneticisi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "Türkiye'ye güvenenler, Türkiye'de üretenler" konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Ali Koç, "Ortaklarımızla beraber ülkemize olan inancımız ve güvenimizi sadece sözde dile getirmiyor, yatırımlarımız ve aksiyonlarımız ile bunun altını dolduruyoruz. Son 5 yılda yaptığımız 30 milyar TL'lik yatırım, ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenin göstergesi. Türkiye'ni daha fazla yabancı yatırım çekebilmesi için olmazsa olmaz hususları; güvenilir ve adil bir hukuk sistemi, uluslararası standartlarda bir demokrasi, nitelikli işgücü ve Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik ve katma değeri teşvik eden bir ekosistemdir. Son birkaç yılda hükümetimiz, sanayicilerimize Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı teşviklerini sundu. İnanıyorum ki, bu teşvikler ve bütünsel stratejiler ile ihtiyacımız olan yeni bir 'Yatırım Hamlesi'ni başlatabileceğiz" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'YE UZUN VADELİ BİR BAKIŞLA GELDİK"

Siemens Sanayi ve Ticaret Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis, "Artık hiçbir olay sadece tek bir ülkenin sorunu değil, küresel oyuncular olarak bunu biliyoruz. Türkiye'ye uzun vadeli bir bakışla geldik. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde sorunlarımız mutlaka çözülür. Biz 160 yıl önce de Türkiye'de olamayanı bu topraklara getirebildik. Türkiye'de bu alanlarda bulunmaya devam edeceğiz. Elbette fabrikalar kuracağız ama bu alanda ufkumuz açık olmalı" diye konuştu.

"TÜRKİYE, SHELL İÇİN ÖNCELİKLİ 10 ÜLKEDEN BİRİ"

Türkiye'nin kendileri için öncelikli 10 ülkeden biri olduğunu belirten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, "Türkiye, Shell için öncelikli 10 ülkeden biri. Türkiye'nin potansiyeline ve geleceğine yürekten inanıyoruz. Başta enerji olmak üzere birçok alanda yatırım yaptık ve yapmaya da devam etmekteyiz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanlarımıza uluslararası yatırımcıları destekleyici çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Uluslararası yatırımcılar için güven veren çalışmalar yapılmaktadır. Bu da ülkemizin rekabet gücünü artıracak yöndedir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE İLE EVLİYİZ VE BOŞANMAYA HİÇ NİYETİMİZ YOK"

Sandoz / Novartis Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi Başkanı Dr. Altan Demirdere ise, "10 Ağustos'ta Global CEO'muz Türkiye'ye gelecekti. Ancak seyahat ertelendi. Biz de buna karşı çıktık. Çünkü CEO'nun gelişi çok önemliydi. Kurşun geçirmez araba, koruma gibi isteklerde bulundular. Sonra buraya gelince her şeyin normal olduğunu gördü. Korumaları ve arabayı bıraktı ve mutlu bir şekilde ülkesine döndü. Bir ülkeye yatırım, evliliğe benzer. Önce söz olur, eğer her şey yolunda giderse nişanlanır ve uzun vadeli plan yaparak evlenirsiniz. Biz de Türkiye ile evliyiz ve boşanmaya hiç niyetimiz yok. Sandoz/Novartis, Türkiye'yi sevmekten ve güvenmekten hiçbir zaman vazgeçmeyecektir" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr