2 milyon 900 bin yurt dışı seçmenin referandumun kaderini etkileyeceğini bilen AKP, Diyanet'in tüm imkanlarını devreye soktu.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, Diyanet'in Almanya ayağı olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) cenaze arabaları ile seçmenler sandığa taşınıyor. Köln, Düsseldorf, Essen ve Münster'de cenaze araçları ile çok sayıda seçmen taşınıyor.

KONSOLOSLUK ÖNÜNDE ‘EVET’ KAMYONU

Bu yetmezmiş gibi, üzerinde ‘Evet’ yazılı afişler bulunan araçlar, Konsolosluk binalarının önünde park ediliyor. Brüksel Başkonsolosluğu önündeki bu kamyon, oy kullanırken orada duruyor ve seçmenleri etkiliyor. Belçika'daki bu manzara, bir çok seçmenin tepkisini çekiyor. ‘Evet’ vereceğini açıklayanlar ise memnun.

Almanya’nın Hannover kentindeki AKP’liler, referandum için ücretsiz sandık servisi hizmeti başladı. 8 kişilik araçlarla sandığa adam taşımak için her yere ilanlar ve afişler asıldı.

OY VERME İŞLEMİ DURDURULMUŞTU

Frankfurt’ta oy kullanan Nizamettin Uyanık adlı seçmenin bir dakika arayla iki ayrı sandıkta oy kullandığı tespit edilmiş, CHP'nin itirazıyla YSK söz konusu sandıklarda oy verme işlemini durdurmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr