Ülkenin çeşitli kentlerinde duyurulan geçici işler için rekor başvurular yaşanırken, işsiz yurttaşların oluşturduğu kuyruklar dikkat çekiyor. Dün de Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nce Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere alınacak 126 geçici kadro için 1475 kişi başvuruda bulundu.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde noter huzurunda düzenlenen kura çekimine katılacak 1475 kişi sabahın erken saatlerinde beklemeye başladı. Çalışma ve İş Kurumu Müdür yardımcısı Zeki Arıkan, kura çekimi öncesi yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan sözleşme kapsamında merkez ve ilçelerdeki okullarda çalıştırılmak üzere 126 kişinin işe alınacağını söyledi. 126 kontenjan için toplam 1475 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Arıkan, “126 kişinin 80’i merkezde, kalan kısmı da ilçelerde görev yapacak.

Bugün burada noter huzurunda kura çekeceğiz ve 126 kişiyi belirleyeceğiz” dedi. Kura çekimi sırasında zaman zaman kısa süreli arbede yaşandı. Öte yandan Edirne’de de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 9 ay süreyle alınacak 156 kişilik geçici işçi kadrosuna, 2 günde yaklaşık 1000 kişi başvurdu. Mülakatların yapıldığı İşkur Edirne İl Müdürlüğü önünde oluşan kuyrukta zaman zaman izdiham yaşandı. İşkur’a başvuru yapanlardan Çetin Gedik, işe girme umuduyla geldiğini ifade ederek, “Okullarda çalıştırılmak üzere 156 kişi alacaklar. Sadece bugün 500 kişi başvuruda bulundu. İki gündür herkes sırada, iş yok ne iş yapacağız. Onun geldim başvurdum” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr