37 derece isimli sivil inisiyatifi öncülügünde bir araya gelen gaziler 15-28 Nisan tarihlerinde gaziler Everest'e tırmanacak.

12 gün yürünecek

23 Nisan 2017 tarihinde tamamlanması hedeflenen Everest Base Camp yürüyüşü 15 – 28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yürüyüşe katılan deneyimli ekip ise 12 gün boyunca birçok farklı bölgede günde ortalama 6-7 saat yürüyecek. 

Likya Yolu yürüyüşü başladı

Üç etaptan oluşan projenin ilki Likya Yolu yürüyüşüyle başladı. Grubun yürüyüşü de kayıt altına alınarak sosyal medya aracılığı ile paylaşıldı. Grup üç gün boyunca günde 6-7 saat kadar yürüyecek. Everest Base Camp yürüyüşüne hazırlık olarak yapılan bu yürüyüşte ise katılımcıların birbirini daha yakından tanıması hedefleniyor. İkinci etap hazırlık kampı ise Bolu Dağı yürüyüşü ile gerçekleştirilecek. Mart 2017'de Bolu Dağı'nda 6-7 saatlik yürüyüşler yapılarak geri sayıma geçilecek.

Gürüyüşe katılan gaziler:

Koray Gürbüz, 1998 yılında Şırnak / Gabar Dağı kırsalında bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen operasyon esnasında çıkan çatışmada vurularak gazi olmuştur. Yaralanma sonucu, sol ayak kısalığı oluşmuştur. Koray Gürbüz'ün kalça kemiği parçalı kırık olmakla birlikte bir böbreğini, dalağını, safra kesesini kaybetmiştir. Ayrıca bu yaralanma sonucu bağırsakların bir kısmı da alınmıştır. Şu anda özel bir üniversitede araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Ömer Duran da 1995 yılında Kuzey Irak / Altın Tepe bölgesinde bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen operasyon sırasında vurularak gazi olmuştur. Yaralanma sonucunda, sol temur parçalı kırık, sol diz de hareket kısıtlılığı, Sol bacağında 5-6 cm kısalık ortaya çıkmıştır.

Cemil Şenoğlu ise 1994 yılında Bingöl / Genç ilçesinde bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen operasyon esnasında çıkan çatışmada sol dizinden kanasla vurulması sonucu yaralanarak gazi olmuştur. Yaralanma sonucunda, sol diz üstü ampütasyon oluşmuş ve dalağı alınmıştır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr