İstanbul Gazi Mahallesi'nde dur ihtarına uymayan bir araca polis ateş açtı. Araçta bulunan iki genç yaşamını yitirirken, araçta bulunan bir kişinin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre araçtan yara almadan kurtulan B.K bu sabah Sultangazi Çocuk Büro Amirliği’nde alınan ifadesinde şöyle dedi:

“Saat 19.00’da arkadaşlarım Oğuzhan Erkul ve Ramazan Altürk ile birlikte Gazi mahallesi Mimar Sinan kent ormanına gitmiştik, alkol alacaktık. Ramazan ve Oğuzhan, ortak arkadaşımız olan Barış Kerem ve Demirhan Erkul’u çağırmışlardı. Beraber alkol aldıktan sonra 22.00 sıralarında Demirhan’ın kullandığı araca bindik. Demirhan’ın yanında ön koltukta ben, Oğuzhan arka sağ tarafta, Ramazan ortada, Barış ise solda oturuyorduk. Demirhan orman çıkışında polislerin olduğunu görünce birden yavaşladı. Biz kendisine, polislerin trafik polisi olmadığını, bir şey olmayacağını ve polisin yanında durmasını söyledik. Demirhan da ‘tamam, duracağım’ dedi.”

BİR ANDA GAZA BASTI

“Sağlı sollu dokuz on polis vardı. Yanlarına yaklaştığımızda polisler bize durmamız için el işareti yaptı. Polislerin aracın içerisini daha iyi görebilmesi için camı açtım. Yaklaşık beş on saniye içeriyi gördüler. Demirhan durmayarak, bir anda gaza yüklenerek; manevra yapıp kaçmaya çalıştı. O esnada aracın, kaldırımın üzerine çıkıp geri inmesi üzerine başımı eğdim ve sonrasında yirmi beş otuz el silah sesi duydum. Arka taraftan, Ramazan, ‘vuruldular, çabuk hastaneye sür’ dedi Demirhan’a. O esnada başımı hiç kaldırmadım. Toplum Tıp Merkezi’ne vardığımızda Oğuzhan ve Ramazan’ı içeriye aldılar, Barış’ı ise Gazi Hastanesi’ne gönderdiler.”

'EHLİYETİM YOKTU, PANİKLEDİM'

Demirhan Erkul ise ifadesinde, arkadaşlarının alkol aldığını ancak kendisinin içmediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Saat 21.30’da kent ormanından ayrılırken zırhlı polis ekiplerini gördük. Ben önce yavaşladım. Durmak üzereyken ‘Dur, niye durmuyorsun’ şeklinde polislerin bağırmasını duyduktan sonra panikledim, korktum. Ehliyetim olmadığı için olay yerinden kaçtım. Ben kaçarken aracın arkasından ateş edildi. Aracın arka kısmında oturan Ramazan, Oğuzhan ve Barış yaralandı. Yanımda oturan B.K’yi yere doğru eğdigim için o yaralanmadı. Sonrasında ben oradan kaçtım ve arkadaşlarımı hastaneye götürdüm.”

'Dur' ihtarına uymayan otomobile polis ateş açtı! 2 ölü, 2 yaralı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr