Leyla ve Burhan Özlü çifti tek çocukları olan, 4 yaşındaki A.U.'yu Panacarlı Mahallesi'ndeki özel bir kreşe kayıt ettirdi. Bir süre sonra çocuklarının vücutlarının çeşitli yerlerinde morluk ve kızarıklıklar olduğunu gören aile, kreş yetkililerini arayarak nedenini sordu. Yetkililer, küçük çocuğun oynarken masaya çarptığını söyledi. Geçen salı günü kreşten gelen çocuğuna banyo yaptırmak isteyen anne Leyla Özlü, A.U.'nun vücudunda morluklar ve ısırık izleri olduğunu fark edince durumu eşine anlattı. Baba Burhan Özlü de kreş sahibini arayarak morluklarla ilgili açıklama istedi. Ancak, iddiaya göre yanıt alamadı. Küçük çocuk ailesine kreşteki öğretmenlerin kendisini döverek ısırdığını söyledi. Çocuklarına hastaneden darp raporu alan aile kreş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Baba Burhan Özlü, maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Çocuğumun vücudunda çeşitli dönemlerde morluklar gördüm. Kreş yetkilileriyle görüştüğümde bana, 'Masaya çarptı, sandalyeye çarptı' dediler. Son olarak çocuğumun vücudundaki morluklar fazlalaşınca kreş yetkililerini arayarak açıklama istedim. Bana açıklama yapamayacaklarını söylediler. Bende darp rapor alarak şikayetçi oldum. Bir neticeye ulaşıncaya kadar davamın peşindeyim, bırakmayacağım." 

Çocuğunun vücudundaki morluk ve ısırık izlerini görüce şok olduğunu ifade eden anne Leyla Özlü ise, "Salı günü çocuğuma banyo yaptırmak istedim ve üzerini çıkarınca vücudunda morluklar ve ısırık izlerini gördüm. Çocuğuma ne olduğunu sorunca, 'Tülay annem kolumu ısırdı', 'Nesrin annem burama vurdu' gibi şeyler söyledi. Çocuğumun kolunu ısırmışlar, kasık bölgesine vurmuşlar. Telefon açtığımızda, 'biz açıklama yapamayız' dediler. Olayın takipçisi olacağız" diye konuştu.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Kreş sahibi Tülay A., iddiaların asılsız olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Şimdiye kadar hiç böyle bir iddiayla karşı karşıya kalmadık. Üzerimize atılan iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Velinin iddia ettiği gibi kamera kayıtlarımız yok değil. Ben avukatıma 1 aylık kamera kayıtlarını verdim süreç artık mahkemeye taşındı. Her şey mahkemede ortaya çıkacaktır."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr