Şahinbey İlçesi'ne bağlı Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir sokak düğününde saat 22.40 sıralarında patlama meydana geldi. Sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı bildirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, saldırının canlı bomba olduğunu söyledi. HDP', parti üyelerinin düğününe yapılan saldırıyı kınadı. Habere yayın yasağı getirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, patlama sonucu 30 vatandaşın hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dilendi. Açıklamada, haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı gerçekleştirenler kınandı.

HDP'den Gaziantep açıklaması: Parti üyelerimizin düğününe yapılan saldırıyı lanetliyoruz

Saldırıdan görüntüler

Beybahçe mahallesi muhtarı Nimetulllah Sezgin; BBC'ye, mahallede Siirtlilerin, Vanlıların, Urfalıların ve Gazianteplilerin bir arada yaşadığını, düğün sahiplerinin de Siirtli mahalle sakinleri olduğunu söyledi.

RTÜK'ün, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Rakamlar daha kötü olabilir


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Gaziantep'teki hain saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

NTV yayınına telefonla bağlanan Şimşek şu bilgileri verdi:
 
'Öyle görünüyor ki bu bir canlı bomba saldırısı. Bütün terör örgütleri hepsi bir arada Türkiye'yi hedeflerine koymuşlar. Allah'ın izniyle hepsinin üstünden geleceğiz. Gaziantep herkesin barış içinde yaşadığı bir şehir. Bu teröre rağmen ümitsizliğe kapılmayacağız. Teröre rağmen şehir hızla yoluna devam edecektir. İstanbul'dan ilk uçakla Gaziantep'e geçeceğiz. Vali'nin bana verdiği bilgiye göre rakamlar daha kötü olabilir. Bu vahşi, barbarca bir saldırı. Düğün sırasında böyle bir saldırı dünyada yoktur.

ERDOĞAN'DAN CANLI BOMBA DUYUMU AÇIKLAMASI

CNN Türk yayınına bağlanan AKP Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan ise saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti.

Mehmet Erdoğan, saldırının büyük ihtimalle canlı bomba olduğunu belirterek, olayda yaşamını yitirenlerin olduğunu kaydetti. Mehmet Erdoğan, şunları söyledi: "Gelen bilgiler yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız da var. Tabi bir mahalledeki düğüne saldırı. Büyük ihtimalle bir canlı bomba. Canlı bomba olduğu şeklinde bilgi geldi. Bir aşama sonra netleşir, ama gelen ilk bilgi bu noktada. Şu anda sayı bilinmiyor. Yaralılar var ama hayatını kaybedenler de var. Şu ana kadar Gaziantep ve ülkemizdeki bomba patlatma katliamlarını DAEŞ ya da PKK yapıyor. Yani bunlar hepsi aynı merkezden yönetiliyor."

ŞAMİL TAYYAR IŞİD'İ İŞARET ETTİ

 

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter hesabından saldırıyı IŞİD'in yaptığını yazdı.

Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Cerablus bölgesinden atılan roket mermisi, Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki boş araziye düşmüş, Beşkılıç ile Türkyurdu arasındaki bölge 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ olarak ilan edilmişti.

TAYYAR: İLK GELEN BİLGİLER DAEŞ

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'teki bombalı saldırının failinin, ilk bilgiler yönünde terör örgütü IŞİD'in olduğunu söyledi.

Şamil Tayyar, bir televizyon kanalındaki telefon bağlantısında gelen 100'ün üzerinde yaralı olduğunu aktardığı, saldırının ilk gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü IŞİD'in yaptığını kaydederek, şöyle konuştu: "Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu'dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."

CUMHURBAŞKANI, İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı. Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili Başbakan Yıldırım'dan talimat

"Başbakan Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Ala ve Gaziantep Valisi Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi."

SALDIRIYLA İLGİLİ BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TALİMAT 

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, terör saldırısına ilişkin Bakan Ala ve Vali Yerlikaya'dan bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: VAHŞİ VE BARBARCA SALDIRI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki terör saldırısında ölü sayısının 8'den fazla olabileceğini belirterek, "Valimizin verdiği bilgiye göre, rakamlar biraz daha kötü olabilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, NTV'deki telefon bağlantısında vahşi, barbarca ve eşi benzeri görülmemiş bir saldırı olduğunu belirtti. Şimşek, ölü sayısının 8'den fazla olabileceğini ifade ederek, şunları söyledi: "Ben de İstanbul'dayım birazdan Gaziantep'te geçeceğim. Valimizin anlattığına göre düğüne barbarca bir saldırı. Öyle görünüyor ki bir canlı bomba, milletimizin başı sağ olsun. Öyle görünüyor ki bütün terör örgütleri; PKK, IŞİD, FETÖ hepsi sırayla bu dönemde Türkiye'yi hedeflerini koymuşlar. Allah'ın izniyle bunun üstesinden geleceğiz. Doğrusu çok detay bilmiyorum. Valimizin bana verdiği bilgiye göre, rakamlar biraz daha kötü olabilir, ama benim şu aşamada rakamlar üzerinde değerlendirme yapmam uygun olmaz. Herhalde eşi benzeri görülmemiş vahşi ve barbarca bir saldırı olarak değerlendirmemiz lazım."

OLAY YERİNE JANDARMA VE CENAZE ARAÇLARI GELDİ

Saldırının yapıldığı bölgeye takviye olarak jandarmalar sevk edilirken, bölgedeki vatandaşlar da olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr