BirGün gazetesi yayın danışmanı ve yazarı Barış İnce hakkında 17-25 Aralık soruşturmalarını konu alan “Ceplerine duble yol yapmışlar” haberi nedeniyle dava açılmış, İnce de dava dosyasına yazılı olarak “Hırsız Tayyip” cümlesinin oluştuğu akrostiş savunma sunmuştu.

Savcılık, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla İnce hakkında 5.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada İnce 21 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezayı ertelemezken indirime de yer olmadığına karar verdi.

İnce, hapis cezasını twitter hesabından “21 ay hapis! Biz yine çıkacağız, güleceğiz, konuşacağız. Ama ileride çocuklarımız onların isimlerini hep hırsız olarak, faşist olarak bilecek” şeklinde eleştirdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikasının açıklamasında ise, “Muhalif düşünceye tahammül gösteremeyen iktidar, yargıyı da etkileyerek gazetecileri cezalandırmaktadır. Bütün bu baskılara rağmen gazeteciler gazeteciliğin suç olmadığını haykırmaya devam edecektir” denildi.

SAMİ TUNCA'YA 49 YIL

Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) üyesi olduğu ve Taksim Gezi Parkı eylemlerine Mücadele Birliği pankartı altında katıldığı gerekçesiyle 54 yıldan 185 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 27 yaşındaki Mücadele Birliği Dergisi Yazıişleri Müdürü Sami Tunca, 49 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Tunca’yı kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutukladı. Tunca’ya yöneltilen suçlamalar arasında, Gezi Parkı eylemleri ile Deniz Gezmiş anmasına katılmak, örgüt üyeliği, izinsiz gösterile
re katılmak, molotof atmak, kamu malına zarar vermek ve direnme suçlamaları yer alıyor. Tunca, suçlamalar doğrultusunda 17 Eylül 2013’te tutuklanmıştı.

Temmuz 2014’te çıkarıldığı ilk duruşmada da tahliye edilmiş ancak başka suçtan hükümlü olduğu için cezaevinden çıkamamıştı.

İddianamede Tunca’nın Taksim Gezi Parkı olaylarında TKEP/L mensuplarının Mücadele Birliği pankartı altında katıldığı belirtilerek, Taksim Meydanı ve Sarıgazi’deki olaylarda saldırganları yönlendirdiği iddia edilmişti.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr