Türkiye'de basın üzerindeki baskıların giderek artması üzerine bir araya gelen bir grup gazeteci “Ben Gazeteciyim” adıyla yeni bir inisiyatif başlattı.

Sadece işini yaptığı, gerçekleri yazdığı, halkın haber alma hakkını savunduğu, mesleki dayanışmada yer aldığı için tutuklanan, gözaltına alınan, tehdit edilen, susturulan gazetecilerin sesi olmak ve basın özgürlüğünü korumak için yola çıkan inisiyatif, ilk etkinliğini bugün gazetemizin birinci sayfasında gördüğünüz banner kampanyası ile başlattı. Türkçe “Biliyor muydunuz? Gazetecilik Suç Değil” ve Kürtçe “Hûn Vê Dizanin? Rojnamegerî Ne Suc e” sloganıyla hazırlanan bu banner, tüm zorluklara rağmen gazetecilik yapmakta ısrar eden bazı gazete, televizyon ve internet sitelerinde beş gün boyunca yayınlanacak. Kampanyasının ilk destekçileri arasında Cumhuriyet, Evrensel, Agos, Azadiya Welat, BirGün, Halkın Nabzı, Özgür Gündem, Yurt gazeteleri ile T24, P24, Bianet, Haberdar, Diken, Sendika Org, Jiyan, ABC Gazetesi, Journo, Dağ Medya, Solfasol, İlke Haber ve İMC gibi haber portalları yer alacak.

Basın kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskının Türkiye'de görev yapan yabancı gazetecilere bile ulaştığına, mesleğin kriminalleştirilmeye çalışıldığına dikkat çeken inisiyatif, bu koşullarda dayanışmanın daha da büyümesi gerektiğine dikkat çekti. İnisiyatiften yapılan açıklamada, “Haber alma hakkı kısıtlanan bir toplumda demokrasiden bahsetmek mümkün olamaz. Biz, mesleği gereği ya da basın özgürlüğüne destek verdikleri için karalanan, hapse atılan, susturulmaya çalışanların sesi olmak için var gücümüzle çalışacağız.

Biz gazeteciyiz ve haykırıyoruz:

Gazetecilik suç değildir!” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr