Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gmörülen davaya 'Nöbetçi Yayın Yönetmenleri' Arzu Demir, Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı hazır bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza'daki nöbetçi yayın yönetmenleri davası için salon doldu. Ulusal ve uluslar arası basından çok sayıda temsilci duruşmayı takip ediyor.

Erol Önderoğlu yazılı olarak sunduğu savunmasından şu ifadeleri okudu: 20 yıldır basın davalarını izlerim ve ilk kez karşınızda sanık olarak bulunuyorum.

DAVA ÖNCESİ ÇAĞLAYAN'DA BASIN AÇIKLAMASI

“Nöbetçi genel yayın yönetmenliği” kampanyasına katılan Arzu Demir, Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur Fincancı duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Arzu Demir, açıklamasında "Hakkımda 5 dava var. Her dava sonrası iyi ki yazmışım iyi ki gerçeğin peşinden gitmişim diyorum." dedi.

Şebnem Korur Fincancı ise "Gerçeğin peşinde olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle hapse gireceksek orada da gerçeği göstermeye devam edeceğiz. Bilsinler ki biz onlardan daha güçlüyüz. Bizden korkmaya devam etsinler" diye konuştu.

20 yıldır basın davalarını takip eden Erol Önderoğlu, sanık olarak yargılanmasına ilişkin "Kendimi sanık olarak gormüyorum. Bize bakınca yalnızca bizi değil habersiz kalacak insanları da görün.  Her duruşmaya girişimiz bir olay neyse durusma birazdan başlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr