Bölgede dayanışmak ve haber nöbetine katılmak için şehre gelen; aralarında Haberdar yazarı Celal Başalangıç, Cumhuriyet gazetesinden Ayşe Yıldırım Başlangıç, Diken haber sitesinden Tunca Öğreten, Evrensel gazetesinden Ceren Sözeri ve Özgür Düşünce gazetesinden Ergün Babahan’ın da bulunduğu bazı gazeteciler Sümer Park’ta toplandı. Haber nöbetine her hafta bir ekip çalışacak.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Haberdar yazarı Celal Başlangıç, amaçlarının bölgede çalışan gazetecilerin seslerine ses katmak olduğunu söyledi. Başlangıç, “En tehlikeli olan zalimin topu ve mermisi, silah ve kurşun değildir. Aslında zalimin elindeki dev propaganda makinalarıdır. Siz burada yeteri kadar her şeyi yansıtıyorsunuz. Ama bazen batının o sağır duvarlarından geri dönüyor. Amacımız daha yeni kanallar açmak. Buradaki arkadaşlarla birlik olmak. Seslerine ses katmak. Yapacak haberleri daha çok yere yaygınlaştırmak, yeni kanallar açmaktır. Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür.” şeklinde konuştu.

Özgür Düşünce gazetesinden Ergün Babahan da Türkiye’de en çok Kürt gazetecinin tutuklandığını söyledi. Babahan, “Bir ülkede gerçeğin sesi kısılınca, sadece o gerçeklerden sıkıntı çeken insanlar değil bütün ülke bedel ödüyor. Bugün Türkiye’de gerçeğin sesinin kısılmasının korkunç bir iç savaşa doğru bizi götürdüğünü fark ediyorsunuz. Saray’ın medyası ve gazetesi tamamen yalan, iftira, kişilik suikastı üzerine kurulu bir yayıncılık yapıyor. Bu açıdan 1930’lu Almanya’sının çok benzeri bir ortam var. Sizler gerçekten çok ağır koşullar altında görev yapıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr