Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve geçtiğimiz cumartesi günü, 73 yaşında yaşamını yitiren Mehmet Türker için bugün Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Usta gazeteci Türker'i son yolculuğuna, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Sözcü gazetesi yazarları Rahmi Turan, Yılmaz Özdil ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu siyaset ve basın camiasından çok sayıda isim uğurladı. Mehmet Türker'in eşi Sevil Türker ile kızı Meltem Taşdemir cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

"DEĞERLİ BİR KALEMDİ"

Mehmet Türker'in kendilerine önder olduğunu belirten CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, "Böyle insanların aramızdan ayrılması ailesi, bizim ve Türkiye için üzüntü kaynağı. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve toplumun başı sağolsun. Allah nur içinde yatırsın" diye konuştu.

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Düşündüklerini en güzel şekilde anlatan. Toprağından ve bayrağından ayrılmayan; ulusal birliğe son derece değerli bir kalemdi. Mekanı cennet olsun" dedi.

Türker'in örnek bir insan olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da "35 yıl önce bu mesleğe başladığımızda Mehmet Türker bizim için örnek bir insandı. Hiç istifini bozmadan en ağır olaylara bile gayet sakin ve iş bilir şekilde yaklaşımıyla hepimizin yetişmesine çok büyük katkı sağladı. Allah gani gani rahmet eylesin" ifadesini kullandı.

"MEHMET'İ UNUTMAK GERÇEKTEN ZOR"

Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, "Mehmet hem mesleki hem de kişi olarak çok yakın arkadaşımızdı. Çok anımız var. Çok güzel şeyler bıraktı. Mehmet'i unutmak gerçekten zor. Arkasında çok seven kitlesi bıraktı" şeklinde konuştu.

30 yıla yakın birlikte çalıştıklarını söyleyen gazeteci Rahmi Turan ise, "Büyük bir eksiklik, büyük bir kayıp. Onu çok arayacağız. Mekanı cennet olsun" dedi. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Türker'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr