Hakkari’de dün gözaltına alınan Yüksekova Haber Yazıişleri Müdürü Zeki Dara’nın evine polis baskını düzenlendi.

Özel harekat polislerinin katıldığı baskının dün saat 16.30 sularında gerçekleştiği belirtildi.

İMC'de yer alan habere göre Yüksekova Haber’de yer alan habere göre, Dara’nın Bulvar Caddesi üzerindeki Besi Apartmanı’n 6. katında bulunan evinin kapısı koç başı ile kırılırken, hiç kimsenin bulunmadığı evde eşyaların dağıtıldığı belirtildi.

“Haber verilmeden yapılmış”

Bianet’ten Yüce Yöney’in haberine göre, Dara, dün kendisi yokken eve girildiğini, kapının kırılarak arama yapıldığını söyledi.

“Kutlu doğum haftası için etkinlik alanındaydık. İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan valiyle görüşmeye gelmişti, valilikteki programı izlediğimiz sırada benim eve girmişler; arama yapılmış, kapı kırılmış, ortalık dağıtılmış.

“Hiç kimseye haber verilmeden yapılmış, birdirim yok, ne muhtara ne başka yere; aramaya komşuların eşlik etmesine de izin vermemişler.”

Öğrendikten sonra bilgi almak için savcılığa gittiğinde mesai saati bittiği için bilgi alamadığını söyleyen Dara gözaltından sonra bunların yaşanması üzerine endişeli olduğunu ifade etti.

“Gözaltı olayından sonra bunun yaşanması tedirgin etti. Bundan sonra ne olacağını bilmiyorum.”

Zeki Dara, Hakkari İl Müftülüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası etkinliğinde Hakkari Valisi Yakup Canbolat’ın karşısında bacak bacak üstüne attığı için gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr