İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca  yürütülen ve 18 gazetecinin tutuklandığı, 3'ü adli kontrolle olmak üzere 5  şüphelinin de serbest bırakıldığı darbe soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

"Haftada bir gün en yakın güvenlik birimine imza verme"  zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılan  gazetecilerden Arda Akın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve  Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne,  "tutuklanma" talebiyle başvuruda bulunuldu.

Başsavcıvekilliğinin itirazını değerlendiren ve bu talebi kabul eden  hakimlik, 5 Ağustos Cuma günü, Akın hakkında yakalama kararı çıkarılmasına  hükmetti.

Yakalama kararının ardından, gözaltı işlemleri için emniyet  görevlilerince Akın'ın ikametgahına gidildiği ancak burada bulunamadığı  belirtildi. Akın'ın, hakkında uygulanan adli kontrol tedbiri gereği gidip imza  atması gereken, evine en yakın güvenlik merkezine gitmediği ve imza da atmadığı  tespit edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr