Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 yıllık polis memuru Fırat Palamut (25), mart ayında PKK ile mücadele kapsamında geçici olarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde görevlendirildi. Palamut, 5 Nisan günü PKK'nın roketli saldırısında ağır yaralandı. GATA'ya kaldırılan Palamut, tedavi altına alındı.

Yaklaşık 1.5 ay süren tedavi sonrası Palamut şehit oldu. Palamut'un bugün gece Adana Havalimanı'na getirilerek memleketi Mersin'e götürüleceği, yarın da düzenlenen törenin ardından Mersin şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi. Palamut'un 25 Eylül 2015 tarihinde Burcu Palamut ile hayatını birleştirdiği öğrenildi.

Şırnak’ta, 12 Mayıs'ta, PKK'lilerle girdiği çatışma sonucu ağır yaralanan, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademi’nde şehit olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Selçuk Beki'nin memleketi Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde de yas var.

YARALI UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Karacabey’in İnkaya Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan ve ailesiyle birlikte İstanbul Pendik'te oturan Uzman Çavuş Selçuk Beki, 12 Mayıs’ta Şırnak’ta PKK'lilerle girdiği çatışmada yaralandı. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavisi devam eden Beki, yaşamını yitirdi. Beki’nin şehit olduğu haberi, memleketi Karacabey'de de büyük üzüntüye neden oldu.



İkinci çocuğuna hamile olan eşi Zeynep Beki’nin iki gün önce erken doğum yaparak erkek bebek dünyaya getirdiği öğrenilen şehidin cenazesinin, annesi Meryem ve babası Osman Beki’nin yaşadığı Pendik’teki Sahil Camii’ndeki yarın öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Aydıntepe mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

İnkakaya Mahallesi Muhtarı Osman Turan, Beki’nin akrabaları ve köylülerin yarın sabah Pendik’teki törene katılacaklarını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr