Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın hedef aldığı GATA’daki askeri personelden farklı bilgiler geldi. Daha önce Ergenekon ve benzeri kumpaslar nedeniyle Gülen cemaatinin hedefinde olan, küçük yaşta kız çocukları hakkında internetten iftiralar atılan bazı doktorlar bu sefer de gelecekte ne olacakları kaygısı yaşıyor.

Hastaneden kısa süre önce emekli olan personelin verdiği bilgiye göre Akdağ’ın sözlerinin aksine GATA’da 4 savaş psikiyatrı bulunuyor. Kadro artırma istekleri ise sürekli AKP tarafından reddedildi. En büyük sıkıntının ise personelin sivil karşılıklarının bulunmaması olduğuna dikkat çekiliyor. Sağlık Bakanı Akdağ’ın GATA personeli hakkında basına yansıyan görüşler, tepkiyle karşılandı. Kurum çalışanlarından alınan bilgiye göre Ankara GATA’da 2 değil 4 harp psikiyatrı bulunuyor. Akdağ’ın, “Diyarbakır’ı görmemişlerdir” yönündeki iddiasının da gerçek dışı olduğuna dikkat çeken kurum personeli, “En son Nusaybin’de yaşanan çatışmalar için GATA’dan psikiyatrlar bizzat olay yerine giderek askerlerle görüştü, moral verdi.

Her doktora görev yazıldı ve Nusaybin’e terapi için gitti. Bu konu basında da haber oldu” bilgisini verdi. Harp cerrahı ve harp psikiyatrı sayısının artırılmasına yönelik çok sayıda yazışmanın arşivde mevcut olduğuna dikkat çeken GATA’dan emekli yöneticiler, “Bu isteklere karşı çıkan, kadro vermeyen de bizzat yine bu hükümettir.

Muayenehane konusu ise yalnızca askeri hekimlerin değil, Türkiye’nin sorunu” yorumunda bulundu. Eski yöneticiler, hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi nedeniyle de halen büyük sorunların askıda tutulduğuna dikkat çekti. Eski GATA yöneticilerinin verdiği bilgiye göre hastanenin askeri personeli karşılıkları olmayan sivil kadrolara geçmeye zorlanıyor. Kurumdaki hemşire, sağlık teknisyenleri ve hekimlerin asker kimliği nedeniyle mesleği seçtiklerini belirten emekli yöneticiler, “Personelin büyük bölümünde moral bozukluğu ve gelecek kaygısı var. Askeri personele, örneğin bir astsubay başçavuşa sivil memur olması öneriliyor. Başçavuş da ‘Ben astsubayım, askerim niye memur olayım’ tepkisini veriyor. Yaşanan kargaşa personele zarar veriyor” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr