2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede iki atletimiz Aslı Çakır ve Gamze Bulut birinci ve ikinci olarak altın-gümüş madalyalarını kazanmışlardı. Ülkemiz adına çok büyük başarıydı. 2015 yılında Uluslararası Tahkim Mahkemesi Aslı Çakır Alptekin’e doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl müsabakalardan men cezası verdi. Bir anda şaşkına döndük. İnanamadık. Günler sonra karar netleşti ve CAS tarafından birinciliği alınıp ikinci olan Gamze Bulut’a verildi.

FENERBAHÇE'DE YETİŞMİŞTİ
Gamze, Fenerbahçe’de yetişmiş ve milli takıma yükselerek büyük başarılar kazanmış bir isim. Bu filmin sonunda da hüsran vardı. Uluslararası Atletizm Federasyonun kafasında Çakır’dan sonra bu sporcumuzla ilgili bazı soru işaretleri olmuştu. Gamze, olimpiyatlardan sonra katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda istikrarsız sonuçlar alınca ‘doping iması’ ile takibe alındı. Gamze Bulut ‘doping’ söylentilerini yalanlamıştı.

DÜNYAYA REZİL OLDUK
Aslı Çakır’ın ardından Gamze Bulut’un da doping yaptığı kesinlik kazandı. Böylece dünyaya bir kez daha rezil olduk. Gamze, Londra’da finalde 4:10.40 koşmuş ve 4:10.23’le altını boynuna takan Aslı’nın ardından gümüş madalyayı elde etmişti. Durumun yaklaşık iki hafta önce tespit edildiği öğrenildi.

MEHMET TERZİ DE SUÇLU
Fenerbahçe, yaşanan olumsuzluk üzerine sporcusunun biletini 1.5 yıl önceden kesmişti. Ceza netleştiğinde Gamze’nin Sarı - Lacivertli kulüple hiçbir ilişkisi kalmamıştı. Sorumlu yönetici Fikret Çetinkaya’yı dinleyelim: “Gamze’yi en son 2014 yılında görmüştüm, o gün bugün bir daha görmedim. Bizimle hiçbir ilişkisi kalmadı. Doping, Türk sporu için kara bir leke. Sporcular cezalandırılıyor tamam ancak o dönemin federasyon başkanı Mehmet Terzi neden cezalandırılmadı, sporcu kadar o da suçlu değil mi?” Gamze iki yıldır ortalarda yok. Evlendi diyen de var, hatta çocuğu oldu diyen de. Eğer böyleyse atletizmi bırakmış olmalı."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr