Dünyanın ne büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung, geçen ay yeni amiral gemilerini duyurdu. 5.1 inç ekrana sahip olan Galaxy S7 ile 5.5 inç kıvrımlı ekrana sahip olan Galaxy S7 Edge modelleri ülkemizde de satışa sunuldu. Ancak kullanıcıların bir kısmı kıvrımlı ekrana sahip Edge versiyonundan memnun değil.


Galaxy S7 Edge kullanıcıları neden memnun değil?
Samsung’un büyük bir övgüyle bahsettiği ince çerçeveler ve kıvrımlı ekran, bazı kullanıcıların rahatsız olmasına sebep oluyor. Çünkü kıvrımlı ekrana istemsiz dokunuşlar oluyor. Cihazı tamamen başka bir amaçla ellerine alan kullanıcılar, kıvrımlı ekranın aktifleşmesinden son derece şikayetçi oldu. Yani sorun tamamen ergonomik. Yazılımsal veya donanımsal bir hata mevcut değil.
Özellikle ABD ve Avrupa bölgesindeki kullanıcılardan gelen şikayetleri dikkate alan Samsung, hızlı bir güncelleme yayınladı. 3.32 MB boyutundaki bu güncellemeyle ilgili verilen tek detay “Edge ekranı” ifadesi oldu.
İnce çerçeve ve kıvrımlı ekran Samsung’un en önemli pazarlama argümanı olsa da bu detaylar bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabiliyor. Benzer bir şikayet daha önce Galaxy Note 5 modelinde de görülmüştü. Galaxy Note 5 modelinin son derece ince olan çerçevesi, 5.7 inç ekranlı bu telefonu kavrarken ekrana istemsiz dokunmalara sebep oluyor. Dolayısıyla eğer bir Galaxy S7 Edge almak istiyorsanız, satın almadan önce kullanabildiğiniz kadar denemenizde fayda var. Satın almak isteyenler için hatırlatalım, cihazın Türkiye fiyatı 3299 TL.

Nokia 3310 hidrolik güce dayanamadı, parçalandı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr