Bildiğiniz gibi Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 7 son derece ciddi bir probleme sahip. Bir süre önce satışa çıkan telefonun şarj sırasında alev alması telefonun piyasadan geri çağrılmasına neden oldu. Bu soruna sahip telefonların sayısının satışa sunulan Note 7’lerin yüzde 1’inden bile az olduğu söyleniyor. Ama buna rağmen hergün alev alan bir Note 7 haberi gelmeye devam ediyor.


Son olarak Avustralya ve ABD’den bu tarz haberler geldi. İlk olarak Avustralya’da bir kişi, Galaxy Note 7’nin alev alması sonucu otel odasında yangın çıktığını açıkladı. Bu çıkan yangında oluşan zarar yüzünden bin dolar ödemek zorunda kalan kişi, durumu Samsung’a bildirip cezayı firmanın ödemesini istedi. Samsung da bu isteği kabul etti ve oteldeki hasarın masraflarını karşıladı.
ABD’de yaşanan olay ise çok daha ciddi boyuttaydı. Galaxy Note 7’yi evinin garajında şarja koyduktan sonra evden çıkıp çocuklarını okuldan almaya giden bir adam, eve döndüğünde garajın yanıp küle döndüğünü gördü. Amerikalı bu vatandaş yangına Note 7’nin sebep olduğunu iddia ediyor. Samsung ve sigorta şirketi bu iddiaları araştıyor.

İngiltere’de Apple iPhone Fiyatlarında Damping!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr