Galatasaray Odeabank'ın 33 yaşındaki ABD'li pivotu Joey Dorsey, eski takımı Barcelona'ya transfer oldu.
Sarı-kırmızılı kulüp, bu transferden 250 bin Euro bonservis bedeli kazanacak.
Barcelona’da 2013-2014 sezonunda da forma giyen Dorsey, 2012-2003 sezonunda ise Türkiye’de Royal Halı Gaziantep’in başarısı için ter dökmüştü.

“FAYDASINDAN ÇOK ZARARI VAR”

Aslan'ın başantrenörü Ergin Ataman, her bulduğu fırsatta eleştirdiği Dorsey'yi, Spor Toto Basketbol Ligi'nde dış sahada Royal Halı Gaziantep'i 70-67 yendikleri müsabakada kadroya almamış, tecrübeli pivotun antrenmanlarda çok kötü çalıştığını dile getirmişti.

Ataman, Dorsey’in performansından memnun olmadığını, "Faydasından çok zararı var” ifadesini bile dile getirmişti.

INSTAGRAM'DAN KULÜBÜ SUÇLAMIŞTI

Dorsey, Ocak ayında kişisel Instagram hesabında yaptığı paylaşımla, hasta olmasına rağmen kulübün onu idman yapmaya zorladığını duyurmuştu.

ABD'li basketbolcu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son 3 gündür hastanede domuz gribi ile savaşıyorum. Onlara ölecek gibi hissettiğimi söylediğimde bana grip aşılarından yapmadılar ve bu beni 8 pound kilo kaybına zorladı. Doktorlar sağolsun beni hastanede tuttular. Antrenman sırasında griple savaşıyordum ve hastaneye gitmeden önce neredeyse bayılıyordum çünkü takım beni idman yapmaya zorluyordu. Doktorlar en sonunda yeniden gücümü toplayıp All-Star’da beni görmek isteyen fanlarım için bana izin verdi. Domuz gribiyle savaşmamda bana yardım ettiğin için teşekkürler Tanrım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr