Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde yarın Antalya’da Fenerbahçe ile oynayacağı derbi, Sarı-Kırmızılı yönetim, futbolcular, teknik heyet ve camia için tam anlamıyla bir kader sınavı olacak. Süper Lig’i 6. sırada tamamlayıp tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bırakan Galatasaray, ilk 5’e giremeyince Avrupa kupalarına katılım hakkını yakalamak adına elinde tek şans kaldı. Sarı-Kırmızılıların, UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezasını çekebilmek için Fenerbahçe’yi yenip Türkiye Kupası’nı kazanmaktan başka çaresi yok. Sarı-Lacivertlilere kaybedilmesi halinde Galatasaray, Avrupa’ya gitme hakkı alamayacağı için UEFA’nın verdiği men cezası otomatik olarak 1 yıldan 2’ye çıkacak.

Tek plan Riekerink!

Galatasaray yönetimi, tüm hesaplarını finalin kazanılması üzerine yapmış durumda.. Fenerbahçe karşısında alınacak sonuç, Sarı-Kırmızılı kulübün gelecek sezon hayata geçirmeyi düşündüğü tüm planları etkileyecek. Teknik direktörün halen belli olmaması nedeniyle “geç kaldınız” eleştirileri alan Dursun Özbek yönetimi, finalin ardından somut adımlar atmak zorunda.. Lucescu'nun Zenit, Favre'nin ise Nice ile sözleşme imzalamasının ardından Galatasaray'ın hoca alternatifleri azaldı. Kupanın kaybedilmesi halinde hem Avrupa yasağı 2 yıla çıkacak hem de mali imkânlar sınırlanacak. Dolayısıyla istenen teknik adamların şartlarının yerine getirilmesi zorlaşacak. Bu ihtimal gerçekleşirse yönetimin elindeki tek alternatif Jan Olde Riekerink ile yola devam edilmesi...

Futbolcuların kaderi kupada!

UEFA’nın futbola ayrılan parayı 65 milyon Avro ile sınırlaması, sözleşmesi bitecek oyuncular ve yapılacak transferlerin durumunu doğrudan etkileyecek. Kupa finali sonrası yönetim mukavelesi biten oyuncularla görüşüp şartlarını sunacak. Ayrıca sözleşmesi süren futbolculardan da indirime gitmeleri talep edilecek. Fenerbahçe’ye kaybedilmesi durumunda hem cezası 2 yıla çıkacak hem de gelir kaybı artacak Galatasaray’ın transfere ayıracağı bütçe daha da düşecek.

Seçimin eli kulağında!

Taraftarın “istifa”, kulübün duayenlerinin ise “erken seçim” için baskı yaptığı başkan Dursun Özbek, kupa kazanılırsa Sportif AŞ yönetiminde yapacağı değişiklikle camiaya yeni bir proje sunmaya hazırlanıyor. Ancak Fenerbahçe’ye kaybedilirse Özbek ve yönetiminin geleceği tartışılmaya devam edilecek, “istifa” ve “seçim” baskıları artacak. Bazı eski başkanlar ve camianın önemli isimleri, eğer kupa kazanılmazsa seçim taleplerini yüksek sesle dile getirecek, “değişim” için görüşmelerini sıklaştıracak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr