Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma öncesi Galatasaray Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) başvurarak, bazı oyuncularının gıda zehirlenmesi geçirdiğini bildirdi ve maçın ertelenmesini talep etti.

Sarı kırmızılıların talebini değerlendiren TBF, önce ret cevabı verdi. Bunun üzerine Galatasaray ve AGÜ takımları ile hakemler karşılaşmanın oynanacağı salona geldi. Saat 19.00'da maçın başlaması gerekirken, 19.01'de TBF yetkilisi takımlara ve hakemlere maçın ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Karşılaşmanın tarihi daha sonra belirlenecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Galatasaraylı oyuncuların sağlık sorunu yaşadığı gerekçesiyle erteleme kararı aldıklarını bildirdi.Federasyonun açıklaması şöyle;   "Bugün oynanması gereken Galatasaray-Abdullah Gül Üniversitesi Bilyoner.com KBL Play-Off Çeyrek Final rövanş maçı, Galatasaraylı oyuncuların karşılaşma öncesinde yaşadığı sağlık sorunları, geçirdikleri hastalıkların bulaşıcı olması ve bu nedenle müsabakanın gidişatını da etkileyecek bir durumun bulunması sebebiyle sağlık kurulumuzun verdiği görüş ve onay doğrultusunda ertelenmiştir.
Mücadelenin hangi tarihte oynanacağı konusunda açıklama daha sonra yapılacaktır."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr