Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçında Çaykur Rizespor'u 3-1 yenmeyi başaran Galatasaray, büyük bir mucize olmadığı taktirde finale kalacak. Finalin diğer takımının, deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirmesi beklenen Ziraat Türkiye Kupası finali 26 Mayıs'ta Antalya'da oynanacak.

Ancak, bu tarih özellikle Galatasaray'da büyük bir sıkıntıya yol açtı.

Kaleci Muslera'nın, mayıs ayının son haftasında Copa America'da mücadele edecek Uruguay Milli Takımı kampına gideceği dün medyaya yansıdı.

Buna benzer bir durumun Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı Wesley Sneijder için de geçerli olduğu ortaya çıktı. Hollanda, 27 Mayıs'ta İrlanda Cumhuriyeti ile özel bir maç yapacak ve Sneijder de büyük olasılıkla aday kadroya davet edilecek.

Galatasaray Kulübü, Muslera ve Sneijder için Uruguay ve Hollanda futbol federasyonlarından özel izin almadığı taktirde her iki oyuncu 26 Mayıs'taki Ziraat Türkiye Kupası final maçında forma giyemeyecek.

Bir süredir Hollanda Milli Takımı'na çağrılmayan Robin van Persie de davet aldığı taktirde olası bir finalde oynamayacak.

Öte yandan Türkiye A Milli Futbol Takımı da  22 Mayıs'ta Manchester'da İngiltere ile 29 Mayıs'ta da Karadağ ile Antalya'da karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr