Galatasaray Sportif AŞ yöneticileri, kadrodaki futbolcuların menajerleriyle Florya’daki görüşmelerini sürdürüyor. Geçen sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle istikrarsız bir dönem geçiren ve bazı Fransız kulüplerinin radarına giren Chedjou’nun menajeriyle yapılan zirvede sözleşme uzatma konusu masaya yatırıldı. Chedjou’nun sözleşmesi gelecek sezon bitiyor. Yıllık 2.3 milyon Avro kazanan Kamerunlu stoper için menajerinin mukavele uzatma fikrini açtığı ancak Galatasaray cephesinin bu öneriye sıcak bakmadığı bildirildi. Sarı-Kırmızılıların, geçirdiği sakatlıklar yüzünden tam performans alamadığı 31 yaşındaki futbolcuya gelecek teklifleri değerlendireceklerini menajerine ilettiği kaydedildi. Yönetim, Serdar Aziz transferiyle stoper alternatifleri arttığından uygun bir rakama Chedjou’yu satmaya sıcak bakıyor.

Telles ısrarı sürüyor

Portekiz ekibi Porto’nun Alex Telles ısrarı devam ediyor. Galatasaray yönetimi, Telles’in menajeriyle hafta başında yaptığı görüşmede kendilerini mali açıdan tatmin edecek bir teklif gelirse Brezilyalı oyuncunun satışına onay verileceğini belirtmişti. Telles’le anlaşan Porto’nun ilk etapta 4 milyon Avro bonservis ve takasta 2 futbolcuyu içeren teklifi Sarı- Kırmızılılar tarafından geri çevrildi. Galatasaray’ın Telles için 8 milyon Avro seviyesinde bonservis belirlediği öğrenildi. 8 milyon ısrarı Porto’nun bu kararın ardından teklifini 6 milyon Avro’ya çıkardığı ayrıca bir dönem Bursaspor’da oynayan Josue ile 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Hernani’yi önerdiği belirtildi. Sarı-Kırmızılıların, Telles’in satışını sadece 8 milyon Avro’luk teklifle tamamlamak istediği, gelecek daha düşük para ve oyuncu tekliflerine sıcak bakmadığı bildirildi.

Rodriguez gidiyor

Real Madrid’den geçen sezon transfer edilen ancak beklentilerin altında kalan Jose Rodriguez’e Alman ekibi Mainz 05 talip oldu. Mainz’ın 2.2 milyon Avro’luk bonservis teklifini ilettiği ve Galatasaray’ın transfere onay verdiği bildirildi. Rodriguez, Mainz ile anlaşıp transfer tamamlandığında sözleşme gereği 2.2 milyon Avro’luk bonservisin yüzde 30’u Real Madrid’e verilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr