Kadrosuna forvet ve ön libero takviyesi yapacak Galatasaray’ı bu hafta sıcak bir transfer gündemi bekliyor. Teknik direktör Riekerink’in Manchester United maçından önce “Yeni transferler haftaya aramızda olacak” demesinin ardından Sarı-Kırmızılı yönetimin önümüzdeki günlerde transferini tamamladığı birkaç ismi açıklayacağı öğrenildi. Bu isimlerin başında Liverpool’un 31 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Lucas Leiva geliyor. Galatasaraylı yetkililerin verdiği bilgiye göre; Leiva ve Liverpool’la anlaşma sağlandı; sözleşmedeki bazı detaylar üzerinde son görüşmeler yapılıyor; bunların bitmesinin ardından resmi açıklama gelecek. Yöneticiler ayrıca uzun süre gündemde yer alan Celtic’in 25 yaşındaki Norveçli orta saha oyuncusu Stefan Johansen’in kulübünün istediği yüksek rakam nedeniyle transfer listelerinden çıktığının bilgisini verdi.

Diarra 1 numaraydı

Transfer döneminin başında Riekerink’in ön liberoya birinci adayının Lassana Diarra olduğu öğrenildi. Yönetim, Diarra’ya onay verdi, görüşmelerde aşama kaydedildi. Ancak Galatasaray, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS), 31 yaşındaki oyuncuya kestiği 10 milyon Avro’luk cezaya takıldı. CAS, Diarra’nın eski kulübü Lokomotiv Moskova’nın itirazı üzerine, oyuncunun Marsilya’ya transferi sırasında usulsüzlük yapıldığını kararlaştırıp Fransız futbolcuya 10 milyon Avro ceza kesti. Futbol hayatı tehlikede olan Diarra’nın, bu parayı Galatasaray’a ödetmek istediği için transferin gerçekleşmediği öğrenildi. Ancak Fransız oyuncu ceza sorununu çözerse transferin yolu yeniden açılabilir. Bony’de mali engel Galatasaray’ın forvete düşündüğü diğer isim Wilfried Bony’nin transferinde şu an için bazı mali engellere takıldığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı yönetim, Manchester City’ye 1 yıllık kiralama bedeli olarak 2.5 milyon Avro seviyesinde teklif götürdü. Bu rakam İngiliz ekibi tarafından değerlendirmeye alındı. Ancak Fildişili golcüye eski kulübü Swansea ve Hull City de talip oldu. Galatasaray’ı zorlayan bir diğer unsur, Bony’nin Manchester City’den aldığı yıllık garanti ücretin yüksek seviyede olması.

Eren Derdiyok atağı

Eren Derdiyok atağı Galatasaray’ın forvet adaylarının başında Kasımpaşa forması giyen Eren Derdiyok geliyor. Sarı-Kırmızılıların bu hafta Eren’in transferi için resmi girişimleri başlatacağı öğrenildi. Galatasaraylı yöneticiler, Eren Derdiyok’un durumu hakkında “Bize en yakın forvet adayı” yorumunda bulundu. Yönetim, Riekerink’in kadro dışı bıraktığı Umut Bulut, Tarık Çamdal ve Olcan Adın’ı Eren’in transferi için takasta kullanmayı planlıyor. Bu transfer için Donk’un da kullanılabileceği belirtildi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr