UEFA’nın verdiği 1 yıl men cezasına ek ola rak futbola ayrılacak parayı 65 milyon Avro ile sınırlandırmasına rağmen Galatasaray’ın yeni transferi Serdar Aziz’le yaptığı sözleşme tartışma yarattı. Finansal Fair-Play takibi UEFA tarafından devam eden Sarı-Kırmızılılar, Serdar için Bursaspor’a 4.5 milyon Avro bonservis ile Bilal, Sercan ve Furkan’ı bedelsiz verdi. CimBom 4.5 milyon Avro’yu Temmuz’dan itibaren 6 ayda 750’şer bin Avro’luk taksitlerle ödeyecek. 26 yaşındaki stopere yıllık 2 milyon Avro garanti para verilecek. İçinde bulunduğu mali darboğazı gerekçe gösterip personel tensikatına giden, çalışanlarının maaşlarını 20 gün geç yatıran yönetimin hâlâ yüksek futbolcu kontratlarına imza atması taraftarın tepkisini çekti.

Beraberliğe prim!

Serdar’la yapılan maç başı prim sistemi, takımdaki diğer oyunculardan ayrılıyor ve bir anlamda yönetimin “çelişki”sini ortaya koyuyor. Galatasaray, Süper Lig ve Avrupa’da oynadığı her maç için Serdar’a galibiyette 15 bin Avro, beraberlikte 5 bin Avro
ödeyecek. Serdar, Türkiye Kupası’nda oynadığı karşılaşmalarda galibiyete 9 bin Avro, beraberliğe 3 bin Avro alacak. Bu rakamlar Serdar 11’de sahaya çıkarsa tamamı, sonradan oyuna girerse yüzde 50’si, ilk 18’de olup maça dahil olmasa bile yüzde 25’i şeklinde ödenecek.


UEFA’ya kur farkı dedi imzada tersini yaptı

Galatasaray yönetimi, transfer edilen yerli futbolcular ile Türk Lirası üzerinden anlaşma yapacağını daha önce belirtmesine karşın Serdar Aziz’e 4 yılda toplam 8 milyon Avro “garanti” para verecek. Serdar’ın sözleşmesinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan kısmında kur sabitlemesiyle ilgili bir madde yok. Oysa yönetim, Finansal Fair-Play kriterleri çerçevesinde UEFA’ya yaptığı savunmada “kur farkı”ndan dolayı mali yük ve kaybının arttığını anlatmıştı.

25 maça ne oldu?

Serdar’la yapılan maç başı sistemindeki diğer çelişki, ocakta alınan Donk ve Linnes’in sözleşmesindeki farklılıkla ortaya çıktı. Galatasaray, Donk’un 15 bin Avro’luk maç başı ücretini oyuncunun ilk 11’de forma giyeceği 25. resmi karşılaşmadan sonra
ödemeye başlayacak. Linnes için belirlenen 10 bin Avro’luk maç başı ücreti de 25. resmi mücadeleden sonra devreye giriyor. Ancak mali sıkıntılar yüzünden yönetimin 5 ay önce getirdiği “25. maç kriteri” Serdar’la yapılan anlaşmada ortadan kalktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr