3 kupayla tamamladığı geçen yılın ardından bu sezon şampiyonluk yarışına havlu atan, Avrupa’dan erken elenen, UEFA’dan 1 yıl men cezası alan, 9 aylık sürede takımın başına 5. teknik direktörü getiren, Türkiye Kupası dışında hiçbir hedefi kalmayan Galatasaray’da 13 Nisan’daki kritik Fenerbahçe derbisine kadar “kırmızı alarm” ilan edildi. Bazı eski başkanlar ile yöneticilerin, erken seçim kararı alınması için Dursun Özbek'e daha önce de yaptıkları çağrıyı bu hafta içinde yineleyecekleri öğrenildi.

KONGRE OLACAK MI

Eski isimler, Özbek'in yönetimindeki bazı idarecileri değiştirmesini talep ediyor. Ancak başkan Özbek'in mali genel kurulda ibra edildikten sonra, camianın güvenini kazandığını savunup, herhangi bir kongre kararı almayı düşünmediği kaydedildi. Yönetim kurulunun rahatsız olduğu konuların başında ise futbolcuların sergilediği düşük performans geliyor. İşte Sarı-Kırmızılı camiada yaşanan ve kulislerde konuşulan son gelişmeler:

ÖZBEK’E SON ÇAĞRI

Camianın bazı duayen isimlerinin, taraftarların istifaya davet ettiği Dursun Özbek’e bu hafta içinde “son çağrı”yı yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Bazı duayenlerin ve eski başkanların, Özbek’e daha önce de söyledikleri gibi “Kongre kararı al, yönetimindeki bazı isimleri değiştir” önerisini yine sunacağı bildirildi.

BAŞKAN KARŞI ÇIKIYOR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, erken seçime gitme yolunu tercih etmeyeceği bildirildi. Özbek’in, özellikle mali alanda kulübün geleceğine yönelik kritik hamleler yaptıklarını belirtip, futboldaki sportif sıkıntıları hayata geçirecekleri yeniden yapılanma projesiyle düzelteceklerini söylediği kaydedildi.

TAKIMA ÖFKE: YAKIŞMIYOR

Üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle Galatasaray yönetimi, futbolcuların performansını eleştiriyor. Oyuncuların tüm alacaklarını zamanında ödediklerini ve bunun karşılığında armaya layık bir performans beklediklerini söyleyen yöneticiler, “Bu tablo ve bu performans bize yakışmıyor” yorumunu yapıyor.

FLORYA İÇİN TALİMAT

Başkan Dursun Özbek’in, takımdaki kötü gidişin ardından Sportif AŞ yöneticisi Mehmet Özbek ile Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün 13 Nisan’daki Fenerbahçe derbisine kadar Florya’da tam mesai yapmalarını istedi. İki isim, futbolcular ve teknik direktör Riekerink’le özel görüşmeler gerçekleştirip motivasyonu sağlamaya çalışacak.

PARA CEZASI KAPIDA

Galatasaray yönetimi, futbolcuların "ruhsuz" hallerini gerekçe gösterip üst üste gelen başarısız sonuçların ardından bir dizi önlem almayı planlıyor. Özellikle Eskişehirspor maçında bazı futbolcuların disiplinsiz tavırları, umursamaz halleri ve gereksiz yere görülen kartlar üzerine takıma para cezası verilmesinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

TEK ÇIKIŞ KUPA

UEFA’dan 1 yıl men alan Galatasaray, cezasını çekmek için bu sezon ya ligi Avrupa kupalarına gidebilecek bir sırada bitirmek zorunda ya da Türkiye Kupası’nı kazanmak durumunda. Ligde 1 maç eksiğiyle 7. sıraya kadar gerileyen Sarı-Kırmızılıların ilk 4'e girmesi zor görünüyor. Bu nedenle Galatasaray, Fenerbahçe derbisinin ardından tamamen Türkiye Kupası’nda Ç.Rize ile oynayacağı yarıfinal maçlarına odaklanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr