Mecidiyeköy’de eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki 17 bin metrekarelik alanda yer alan ve tapusu Sarı-Kırmızılı kulübe ait Galatasaray Oteli’nin inşaatında 3 aya yakın süredir hiçbir çalışmanın olmaması camiada soru işaretlerini beraberinde getirdi. Otelin inşaatı için Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in girişimleriyle yaklaşık 20 milyon Dolar kredi alınmıştı. Diğerlerinden farklı bir özellik taşıyan bu krediyle para bankada bloke olduğu için harcamalar sadece otel inşaatında kullanılabiliyor. Dursun Özbek, otelin 150 milyon Dolar değerinin olduğunu ve inşaatın 2016 Eylül veya Ekim ayında biteceğini açıklamıştı.

Yasaman: Sıkıntı ruhsatta!

Otel inşaatıyla ilgili karar alındığında Galatasaray’ın İkinci Başkanı olan Prof. Dr. Hamdi Yasaman’dan konu hakkında flaş bir yorum geldi. Yasaman, “Otel konusunda yönetim doğruyu söylemiyor en kötüsü o.. Ruhsatta sıkıntı var. Hatta başkan Dursun Özbek, divan kurulunda çıktı bana ‘Araştırmadan hoca ağzına geleni söylüyor’ dedi. Divan kurulundan 1 gün evvel belediyeden araştırttım. Bundan 1 ay önce de Dursun Özbek ile telefonla konuşmuştum, 'Otel ne oldu?' dedim, o da 'Son haline geldi, biraz işte belediyede son durumda' dedi. Hâlâ ruhsatı alamadılar. Otel inşaatını alamazsa Galatasaray’ın çok büyük zararı var. Paramız yok, oraya yatırım yapıyoruz, kredi çekiyoruz, parayı oraya veriyoruz; 5 milyon Dolar gelir gelecek diye.. Gelmezse yönetim kurulu sorumluluğu davası açılıp o para alınabilir” dedi.

Yönetim: Sorun yok!

15 katlı binanın kaba inşaatının tamamlanmasının ardından otelde hiçbir faaliyetin yapılmaması dikkat çekiyor. Konuyu sorduğumuz Galatasaraylı yöneticiler, “İnşaatta bir geçiş dönemi söz konusu. Beton bölüm yani kaba inşaat bitti. 3-4 firmayla dış cephe kaplaması için görüşüldü, biriyle yakın geçmişte anlaşıldı. Kaba inşaatı bitiren firma binadan çıktığı için inşaat durdu gibi gözüküyor, bir sorun yok. Dış cehpe kaplamasını yapacak firma işe girecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr