Sarı-kırmızılı yönetim, gurbetçi futbolcuyu Aslan yapmak için Alman kulübünün kapısını çaldı. Cimbom, Nuri’yi satın alma opsiyonu ile kiralamayı düşünüyor.


Transfer çalışmalarına devameden Galatasaray, devre arasında nabız yokladığı Nuri Şahin için yeni bir hamle daha yaptı. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon Borussia Dortmund’da fazla süre alamayan ve yedek kulübesinemahkûmolan gurbetçioyuncu için görüşmelere başladı. Galatasaray yönetimi, Alman kulübüne 2018 Haziran ayında sözleşmesi sona erecek Nuri Şahin’i, satın alma opsiyonlu kiralama teklifini resmen sundu.

Borussia Dortmund’da Teknik Direktör Thomas Tuchel’in takıma gençleştirme operasyonu yapmasının ardından Nuri ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle Almanların, Cimbom’un teklifine olumlu yaklaştığı ve yıllık 2.6 milyon Euro alan başarılı orta saha oyuncusunu bedelsiz olarak kiralamayı kabul etmeye çok yakın olduğu belirtiliyor. Görüşmelerin pozitif şekilde sürdüğü ve önümüzdeki günlerde resmiyete döküleceği gelen haberler arasında.

(Sözcü - Galip Öztürk)

NURİ ŞAHİN’İN KARİYERİ

Feyenoord: 28 maç 6 gol
Real Madrid: 10 maç 1 gol
Liverpool: 12 maç 3 gol
Dortmund: 230 maç 21 gol

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr