Galatasaray, yeni transferleriyle birlikte oluşturduğu alternatifli kadroyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri konumuna gelirken her mevkide oyuncular arasındaki forma rekabeti de üst düzeyde yaşanacak. UEFA’nın Finansal Fair- Play kriterleri çerçevesinde verdiği 1 yıl Avrupa’dan men cezası ve takım maliyetini 65 milyon Avro ile sınırlamasının ardından dikkatli adımlar atması gereken Sarı-Kırmızılı kulüp kadrosunu 7 transferle güçlendirirken, 17 futbolcusuyla yollarını ayırdı. 28 kişilik takımda özellikle savunma ile orta saha hattında kadro genişliği ve derinliği bulunan bir ekip oluşturuldu.

En az 2 farklı isim

Yeni transferlerle birlikte kurulan alternatifli kadro teknik direktör Riekerink’in elini bir hayli güçlendirdi. Hollandalı çalıştırıcının takımdaki her mevki için önünde en az 2 alternatifli oyuncu seçeneği bulunuyor. Savunmanın sağı, orta sahanın kanatları ve ortası ile forvette bu rakam 3 hatta 4 oyuncuya kadar çıkıyor. Böylelikle Riekerink, farklı kombinasyonları uygulayabileceği 2 değişik 11 kurabilme şansına sahip durumda. İşte G.Saray’da yeni oluşan kadro yapılanmasıyla birlikte gelinen son noktayla ilgili bazı detaylar:

FORMA SAVAŞI KIZIŞACAK:Kadro derinliği fazlalaştı, oyuncu kalitesi daha da yükseldi. Takımın her mevkisinde ilk 11’e aday futbolcu sayısı çoğaldı. Kadroya girebilmek adına futbolcular arasındaki rekabet artacak.

İDMAN TEMPOSU ARTACAK:Riekerink’in gözüne girip formayı kapmak isteyen futbolcular antrenmanlarda daha yüksek performans sergilemek zorunda kalacak. Dolayısıyla antrenmanların temposu, verimliliği ve kalitesi artacak.

HERKES FİT KALACAK:Formanın adeta aslanın ağzında olması nedeniyle futbolcular, başta beslenme olmak üzere uyku düzeni, kilo durumu gibi birçok konuya dikkat edip sürekli fit olmak zorunda kalacak.

TAKTİK SEÇENEK YÜKSELECEK:Pas ve baskılı oyun anlayışını uygulamak isteyen Riekerink, elindeki kadro derinliği sayesinde farklı taktik dizilişleri daha rahat uygulayıp verim alma şansını yükseltecek.

SAKAT-CEZALI-FORMSUZ SIKINTISI BİTECEK:Her mevkide birden fazla oyuncu alternatifi olması sakat, cezalı veya formsuzluk gibi durumlarda teknik heyetin zorluk yaşamadan diğer isimlere rahatlıkla güvenip forma vermesinin önünü açacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr