Galatasaray, Telles ve Rodriguez’i satarak bonservis kazandı. Bilal, Sercan ve Furkan gibi isimleri göndererek de maaş bütçesinde tasarrufa gitti. Ancak açık kapanacak gibi değil. Son yıllardaki yanlış transferlerin ceremesini çeken Galatasaray’da satış listesine konan beş isme bir türlü beklenen tekliflerin gelmemesi de bunun en büyük göstergesi. Gözden çıkarılan Tarık, Donk, Umut, Olcan ve Salih için kasadan tam 29 milyon 201 bin Euro çıktı.

4 HOCANIN PAYI BULUNUYOR

Son yıllarda şampiyonluklar kazanan kadronun hiçbir zaman as isimleri olamayan, geçen yıl ise adeta dibi gören bu futbolcular, yönetimi kara kara düşündürüyor. Söz konusu oyuncuların transferinde ya da yeni kontrat almasında ise dört teknik adamın, Fatih Terim, Roberto Mancini, Cesare Prandelli ve Mustafa Denizli’nin imzası bulunuyor.

UMUT BULUT (8 milyon 100 bin Euro): Fatih Terim döneminde 2.700 milyon Euro’ya geldi. Hamza Hamzaoğlu’nun ısrarıyla kontratı uzatıldı. 3 yılda 5.4 milyon Euro kazandı. Geçen sezonun ikinci yarısında 1 gol atabildi.

TARIK ÇAMDAL (7 milyon 151 bin Euro): Prandelli döneminde bonservisine 4.750 milyon Euro ödendi. İki yılda 2.401 milyon Euro kazandı. 41 maçta asist ve gol üretemedi.

RYAN DONK (3 milyon 700 bin Euro): Mustafa Denizli döneminde 2.5 milyon Euro’ya alındı. 5 ayda 1.2 milyon Euro kazandı, dertlere deva olamadı.

OLCAN ADIN (7 milyon 300 bin Euro): Trabzonspor’dan 4 milyon Euro’ya transfer edildi. 2 yılda 3.3 milyon Euro’yu cebine koydu. İlk 11’in değişmezi olamadı.

SALİH DURSUN (2 milyon 750 bin Euro): Mancini döneminde 2 milyon 750 bin Euro’ya alındı. 600 bin TL’ye anlaştı. 3 maç oynadıktan sonra gittiği Trabzon’da düzenli 11 futbolcusu değildi.

(Sözcü)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr