Galatasaray yönetimi, futbolda A’dan Z’ye yeniden yapılanma için düğmeye bastı. Sarı-Kırmızılı kulübün futbolla ilgili planlamasının tüm detaylarına Cumhuriyet ulaştı. Galatasaray efsanesi Gündüz Kılıç’ın “Galatasaray bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır. Galatasaray bir his takımıdır” sözünden yola çıkan ancak günümüz şartlarında sürdürülebilir başarı için sadece bu felsefenin yeterli olmayacağını düşünen yönetim, yeni hedeflerini müzesindeki tek eksik olan Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanmak üzerine kurdu. 

İşte yeniden yapılanmanın tüm detayları:

SİSTEM TAKIMI YARATILACAK

Galatasaray’ın futbolda istediği noktada olmadığını kabul eden yönetim, saha, kenar yönetim, idari kadro gibi çok sayıda bileşenin içinde bulunduğu, altyapıdan A Takıma kadar uzanan yapısal bir planlama hazırladı. Bu kapsamda köklerini “his” unsurundan alan bir sistem takımının yaratılması hedefleniyor.

FLORYA'DA UZMAN EKİP ÇALIŞACAK

Galatasaray’ın ‘futbol aklı’ oluşturulacak. Önce, uzun vadeli projeleri hayata geçirecek teknik direktör ile anlaşılacak. Gelecek teknik direktör, sistemin en büyük parçası olacak. Ayrıca anlaşılan teknik direktörün getireceği 1 antrenörün yanında; kulübün daimi personeli olacak şekilde, sürekli Florya’da çalışacak kondisyoner, scouting ekibi, yardımcı antrenörler, video analizcisi gibi stratejik öneme sahip kadrolar oluşturulacak.

YAŞ ORTALAMASI 27'YE İNECEK

A Takımın yaş ortalaması 27’ye düşürülecek. Başarıya aç ve Galatasaray’ın genlerindeki kazanma odaklı futbol anlayışına uyum sağlayacak oyuncular kadroda olacak.

TEKNOLOJİK YATIRIM SÜRECEK

Kameralı antrenman takip sistemleri, maç analizleri, scouting ekibinin futbolcu izlemesini hızlandıracak yazılım sistemi ve içerik sağlayıcı teknolojileri geliştirilecek.

HER YIL ALTYAPIDAN 2 GENÇ ÇIKACAK

Florya’daki Futbol Akademisi, genç oyuncuları bireysel ve teknik açıdan geliştirip üst yapıya hazırlayacak. Akademi, üçüncü seneden itibaren her yıl Galatasaray değerleriyle yetişen 2 genç futbolcuyu A Takıma kazandırmakla zorunlu olacak. Profesyonel kadrolar, altyapı ile A Takımın ortak planlama yapmasını sağlayacak.

TRANSFER POLİTİKASI DEĞİŞECEK

Transfer politikası değişecek. Günü kurtarmak için pahalı transfer değil, uzun vadede sportif ve ekonomik katkı sağlayacak transfer politikası yürütülecek. Galatasaray, kendi değerleriyle yarattığı oyuncuları futbol pazarına sürecek. "Pahalı transfer yoktur, yanlış yatırım yapılan futbolcu vardır” anlayışıyla UEFA’nın Finansal Fair-Play kriterleri çerçevesinde transfer programı şekillenecek.

PERFORMANSA DAYALI FUTBOLCU SÖZLEŞMESİ

Futbolcu sözleşmeleri revize edilecek. Performansa ve doğru ödüllendirmeye dayalı prim ile kontrat sistemine yeni sezon öncesi geçilecek. Futbolculara 25 karşılaşmadan sonra maç başı ücret ödenecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr