Bruma seriye bağladı, G.Saray kazanıyor... Cim-Bom Danimarka kampındaki ilk hazırlık maçında Danimarka Süper Lig ekiplerinden Aarhus’u Bruma’nın golleri ve etkili futboluyla 3-1 mağlup etti.

İsviçre’deki kampa golleri ile damga vuran 21 yaşındaki oyuncu konusunda Galatasaray Yönetimi’nin ne kadar doğru bir karar aldığı, dün bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü Bruma belki de sezonun transferi olacak. Portekizli futbolcu, Sneijder ile yakaladığı uyum bir yana; artık kaleyi düşünüyor ve hedefi de tutturuyor.

25. dakikada ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Çizgiye inen Petersen’in ortasında Hakan Balta’nın ters müdahalesinde top ağlara gitti. 38’de Sneijder’in ara pasında sol taraftan hareketlenen Bruma, iki oyuncuyu geçtikten sonra yerden uzak köşeye şık bir vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1.

53’de Dzemaili’nin getirdiği topla arka direkte buluşan Bruma ikinci golünü atarak Cim-Bom’u öne geçirdi: 2-1. 72’de Sinan Gümüş’ün vuruşu direkten döndü. 89’da Sinan Gümüş’ün kazanıp hazırladığı pozisyonda Yasin Öztekin boş filelere topu gönderdi: 3-1.

Dzemaili asistle döndü

Geçen sezonu Genoa’da kiralık olarak geçiren ve yeniden Galatasaray’a dönen Blerim Dzemaili 1 yıl sonra sarı-kırmızılı formayı giydi.

Takıma kısa bir süre önce katılmasına rağmen çalışkan görünen İsviçreli futbolcu, Bruma’nın ikinci golünde de asisti yapan isim oldu.

Eken’e saygı duruşu

Aarhus ile Galatasaray arasında oynanan özel maçtan önce geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Galatasaray’ın efsane isimlerinden Bülent Eken için saygı duruşunda bulunuldu.
(Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr