Galatasaray'ın İsviçre kampında takımın genç isimlerinden Armindo Bruma ve Martin Linnes, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kamp döneminin faydalı geçtiğini belirten iki oyuncu da, Zürich karşılaşmasında alınan galibiyetin önemine değinerek mental anlamda önemli bir sınavdan geçtiklerini belirtti.

Martin Linnes'in basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde:

Martin Linnes, takımın ve kendi performansı hakkında, "Geçen sene benim ve takımımım için çok iyi bir sezon olmadı. Sağ bek pozisyonunda diğer arkadaşlarımız da oynadı. Ama Jan hocamızın gelmesiyle hava daha pozitife döndü. Benim için de öyle. Bu seneye de iyi başladık. Bu sene daha ümitli olduğumu düşünüyorum" dedi.

Türkiye'de meydana gelen olaylardan korkmadığını belirten Linnes, "Korktuğum, endişeli olduğum doğru değil. Üzüldüm, ister istemez etkileniyorsunuz. Aileniz etkileniyor. Bu tip olaylar beni de üzüyor ama ben ve ailem burada olmaktan çok mutluyuz. Umarım her şey tekrardan yoluna girer" açıklamasını yaptı.

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Johansen ile ilgili gelen soruya yanıt veren Linnes, "Her zaman gittiğiniz yeni kulüp, yeni oyuncular, yeni hoca bazı sıkıntılar çıkartabilir ama artık 6 ay geçti. Buradaki sistemi daha iyi biliyorum, hocamı, arkadaşlarımı tanıyorum. Şampiyonluk için elimden geleni yapacağım. Stefan Johansen milli takımdan tanıdığım bir arkadaşım. Galatasaray taraftarı çok sevecektir. Hem defansif hem ofansif anlamda önemli bir oyuncu. Şu an son durum ne bilmiyorum ama gerçekleşirse Galatasaray taraftarı çok sevecektir" dedi.

Thun ve Zürich karşılaşmalarında golle buluşan Bruma'nın ise açıklamaları şöyle:

"Kamp dönemi iyi geçiyor. ilk maçta berabere kaldık ama dünkü maç iyiydi net bir skor aldık. Genel olarak güzel bir kamp dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim.

Takım arkadaşlarımın yardımıyla iyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. PSV’den gelen teklif yalan değil doğru ancak ben Galatasaray’ın oyuncusuyum. Bu iki takım arasındaki konu ve ben kontratıma saygı duyuyorum.

Galatasaray da PSV de Avrupa’nın en büyük kulüplerinden. Ben Galatasaray’da oynuyorum, çok büyük bir kulüp ve camia. İki kulüp oturup konuşacak. Benim oyuncu olarak Galatasaray formasıyla maksimum performans göstermem gerekiyor. Şu anda Galatasaray’ın futbolcusuyum ve kontratıma saygılı şekilde elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

La Liga'da oynamam benim için önemli bir tecrübe oldu. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. En önemli konu güvenle alakalı. O güveni duyarsanız daha fazla gelişebiliyorsunuz. Şu an kendimi daha güvenli hissediyorum. Her maça çıktığımda elimden geleni yaparak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Cristiano Ronaldo ve Luis Figo gibi oyuncular çok büyük isimler. O isimlerin arasına ismini yazdırmak kolay değil. Her gün en iyi şekilde çalışıyorum. Her maça çıktığımda maksimumu vererek kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Bonservis bedeli ile ilgili üzerimde baskı yok. Her oyuncunun hissettiği oynamak isteme baskısı var. Maddi anlamda herhangi bir baskı yok. Galatasaray bana güvendi ve inandı. Ben de onlara en iyi şekilde hizmet etmek için gün gün çalışmalarıma devam ediyorum.

Koray Günter'in sakatlığına çok üzüldüm. Aynı sakatlığı yaşadım biliyorum. Çok zor bir dönem ve Koray arkadaşımız bunu yaşıyor. En hızlı şekilde iyileşmesi için dua ediyorum. Koray iyi bir insan ve oyuncu. Sakatlığını en iyi şekilde atlatarak takıma geri dönecektir.

Tabii bir oyuncu için önemli olan oynaması. Görüşünüze katılıyorum, sol açık oynadığım zaman kendimi daha iyi hissediyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr