Ligin devre arasında dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli’nin ısrarıyla transfer edilen ve Kasımpaşa’daki sözleşmesinin bitimine 6 ay varken Galatasaray yönetiminin 2.5 mliyon Avro bonservis ödediği Ryan Donk performansıyla hayal kırıklığı yarattı.

Melo’nun boşluğunu doldurması umuduyla transfer edilen 30 yaşındaki Hollandalı, Kasımpaşa’daki istikrarlı oyununu Sarı-Kırmızılı formayla sergileyemedi. Donk, Kasımpaşa’da Süper Lig’in ilk yarısında 120 kezle en çok ikili mücadele kazanan defansif orta saha oyuncusuydu. Ancak Hollandalı futbolcu aynı performansı Galatasaray’da bir türlü gösteremedi.

Sadece 3 maç!

Donk, Sarı-Kırmızılılarda Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda toplam 20 maça çıktı. Takıma savunma gücü katması beklenen 30 yaşındaki oyuncunun forma giydiği maçların sadece 3’ünde Galatasaray gol yemedi, kalan 17 karşılaşmanın tamamında topu ağlarında gördü. Cim-Bom, Donk’un forma giydiği 12 Süper Lig maçında 6 mağlubiyet, 4 beraberlik, 2 galibiyet aldı.

‘İstenmeyen adam’

Yaptığı pas hataları nedeniyle Türk Telekom Arena’daki maçlarda Sarı-Kırmızılı tribünlerin ıslıkladığı Hollandalı futbolcu, hem yönetim hem de taraftarlarca “istenmeyen adam” ilan edildi. Özellikle deplasmandaki Antalyaspor maçında rakibine tekme atıp kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan 30 yaşındaki oyuncuya camiadaki tepki bir kat daha artmıştı. Donk, rahat tavırlarının yanı sıra gece hayatına dikkat etmemesi nedeniyle bazı yöneticiler ile takım arkadaşları tarafından uyarılmıştı.

Gönderilecek ama...

Donk’un 2.5 yıllık sözleşmesi kapsamında bonservisi dahil Sarı-Kırmızılılara faturası 6 milyon 250 bin Avro’yu bulacak. Yönetim yeni sezonda Donk’u kadroda düşünmüyor. Ancak 2.5 milyon Avro bonservis ile yarım sezon garanti ücretiyle beraber Galatasaray’a toplam 3 milyon 250 bin Avro maliyeti bulunan Hollandalı oyuncu için sadece Çin’den iki kulüp nabız yokladı. Yönetim, Donk’a 5 milyon Avro’luk satış rakamı belirledi, Çin kulüpleri ise düşünmek için süre istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr