Galatasaray camiası UEFA Kupası’nın kazanılmasının 17. yıldönümünde büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. Türk futbol tarihindeki bu büyük başarı 17 Mayıs günü Türk Telekom Arena’da bayram niteliğindeki organizasyonla kutlanacak. 1996 ile 2000 yılları arasında oynayan futbolcular “Galatasaray Efsaneleri” adıyla sahaya çıkıp, geçmişte Sarı-Kırmızılı formayı giyen ve dünyaca ünlü isimlerin de olacağı ekiple maç yapacak. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) da desteklediği organizasyondaki maçla dünyada yoksulluğu sona erdirmek ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli genç sığınmacılar için farkındalık yaratılıp bir sosyal sorumluluk projesine imza atılacak.

Efsane isimlere davet

Simovic, Prekazi, Hagi, Popescu, Taffarel, Drogba, Elmander, Saunders, Stumpf, Keita, Mondragon, Arda Turan başta olmak üzere geçmişte Galatasaray’da oynayan yerli ve yabancı futbolcular UEFA Kupası için düzenlenen etkinliğe davet edildi. “Galatasaray Efsaneleri” takımının teknik direktörlüğünü UEFA Kupası’nı kazanan kadronun mimarı olan Fatih Terim yapacak. Ayrıca Mustafa Denizli, Lucescu, Souness, Gerets, Feldkamp, Hamza Hamzaoğlu, Riekerink, Prandelli ve Mancini olmak üzere geçmişte Sarı-Kırmızılıları çalıştıran tüm teknik adamlar 17 Mayıs için davet edildi. Bu isimlerden katılanlar diğer yıldızlardan kurulu takımın başında kenarda olacak. UNDP destekçisi Samuel Eto’o ile Galatasaray Teknik Direktörü Tudor’un da sahaya çıkması bekleniyor.

Başkan ve yöneticilere çağrı

Sarı-Kırmızılı kulüp, gelecek salı resmi duyurusunu yapacağı organizasyon için eski Galatasaray başkanlarına, geçmişte görev yapan tüm yöneticilere ve genel kurul üyelerine davet yolladı. 17 Mayıs günü GS TV özel yayınlar yapacak. Organizasyonun sponsorlarından biri Türk Hava Yolları olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr