UEFA, Galatasaray’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. 2012 ile 2015 arasındaki 3 sezonluk dönemde mali tablosu, UEFA’nın belirlediği Finansal Fair-Play kriterlerine uygun olmayan Sarı Kırmızılı kulüp, 2014 yılında verilen ekonomik durumunu düzeltme sözünü yerine getiremediği için Avrupa futbolunun patronundan ceza aldı. “1+1 yıl men” isteğiyle UEFA Yargı Komisyonu’na sevk edilen Galatasaray, geçen hafta İsviçre’de yaptığı savunmayla +1 senelik olası cezanın gelmemesini sağladı. Galatasaray bu sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanırsa, gelecek yıl cezasını çekmiş olacak. Sarı- Kırmızılılar üst üste 2 yıl Avrupa’ya gidemezse dahi ceza otomatik olarak ortadan kalkacak. Yani hukuktaki tabirle “Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” benzer bir durum oluşacak.

FUTBOLCU ÖDEMESİNE SINIRLAMA

UEFA’nın gönderdiği 21 sayfalık ceza metninde 1 yıl mene ek olarak uyulması gereken “mali” şartlar belirtildi. UEFA 2 yıl daha G.Saray’ı izleyecek. İstenenler yapılmazsa yaptırımların süreceği vurgulandı. Geride kalan 3 yıllık periyotta 164 milyon Avro seviyesinde olan Sportif AŞ zararının önümüzdeki 2 senede 10 milyon Avro’nun altına çekilmesi istendi. UEFA, transfere yapılan harcamalara sınırlama getirdi, bonservis ödemeleri için “Sattığın kadar harcayabilirsin” denildi. UEFA, kadrodaki oyuncuların aldığı ücretlere de müdahale etti. Futbolculara ödenen paraların toplamının belli bir sınır içinde kalması istendi. Buna personel maaşları da dahil edildi.

CAS’A İTİRAZ BELLİ DEĞİL

Galatasaray yönetimi, men cezasına itiraz için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) gidip gitmeme konusunda karar vermedi. Dursun Özbek’in geçen hafta “CAS’a gidebiliriz” demesinin ardından kulüpten “CAS’a gidilip gidilmeyeceği yönündeki durum, hukukçularımızın 21 sayfalık metin üzerinde yapacakları çalışma neticesinde paylaşılacak” denildi. Yönetici Eşref Alaçayır, “CAS’a gidip gitmeyeceğimiz belli değil.
Gidebiliriz de gitmeyebiliriz de” dedi.

GÜNDEM SEÇİM
19 Mart’taki mali genel kuruldan erken seçim kararı çıkacağı kulislerde konuşuluyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr