Galatasaray yönetimi, Eurocup şampiyonu olan Sarı-Kırmızılı erkek basketbol takımının gelecek sezon ki bütçesine “zam” yapmadan ve sponsor bulmadan önce, faturayı taraftara kesti; bugün satışa çıkacak kombinelere "zam" yaptı! Galatasaray’ın önümüzdeki sezon Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Euroleague ve Türkiye Ligi’nde oynayacağı maçların kombinelerine Sarı-Kırmızılı yönetim tarafından zamlı tarife uygulandı.

“Saha içi” olarak adlandırılan en öndeki koltukların kombineleri yüzde 1000 zamla 2 sezonluğuna 35 bin TL’den satılacak. Aynı bölümün kombineleri geçen sezon 3 bin 500 TL’ydi. Ayrıca yeni kombineler 2 yıllığına satılmasına karşın Galatasaray’ın şu an için sadece 1 sezon Euroleague’de mücadele etmesi kesinleşmiş durumda...

Öğrenci indirimi kaldırıldı!

Geçen sezon öğrenci indirimiyle 250 - 350 TL arasında satılan kombineler, bu sezon öğrenci indirimi de kaldırılarak Euroleague maçlarının dahil olduğu şekilde 1300 - 2250 TL arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor.

Basketboldaki sponsorluk sorunu çözüme kavuşturulmadan ve gelecek sezonun bütçesinin düşürülmesi gündemdeyken yönetimin ilk iş olarak kombinelere yüksek oranda zam yapması taraftarı isyan ettirdi. Özellikle kombine zammının, Eurocup'ın kazanılmasının ardından Abdi İpekçi'de taraftarların "Yönetim istifa" şeklinde bağırmasından kısa süre sonra yapılması akıllarda soru işareti yarattı.

Dursun Özbek kendisiyle çelişti!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in adaylık sürecinde basketbolla ilgili bir açıklamasıyla görev başındayken yaptığı icraatlar arasındaki çelişkiyi Cumhuriyet ortaya çıkardı.

Özbek, başkan adaylığı çalışmaları çerçevesinde 16 Mayıs 2015'te genel kurul üyelerine seslendiği bir organizasyonda, "Duygun Yarsuvat dönemine yetiştiremedik ama bizden sonra gelecek yönetim (Duygun Yarsuvat'tan sonra gelecek yönetimi kastediyor) hiç hayal etmediği bir sponsorluğu önünde bulacaktır. İsim vermek istemiyorum. İmza aşamasındadır. Galatasaray’ın bugüne kadar ulaştığı en yüksek seviyede sponsorluğu bulduk erkek basketbol takımı için.. Artı mağazacılıktan ürettiğimiz sponsorluk da bunun cabası.. Demek ki önümüzdeki dönem amatör sporlar son derece garanti altındadır, finansmanı sağlanmış durumdadır” demişti.

Önce "Garanti altında" dedi
sonra "Eziyet çekiyoruz" dedi!

Ancak "Amatör sporlar son derece garanti altındadır, finansmanı sağlanmış durumdadır" diyen Dursun Özbek, 10 Şubat'taki divan kurulu toplantısında bu sözlerinin tam tersini söyledi! Özbek, bu kez amatör branşların kulübe önemli bir mali yük getirdiğini belirterek "Amatör branşlarda çok eziyet çekiyoruz. Basketbolda bu sene 6 milyon Dolarlık bütçeyle oynuyoruz. Önümüzdeki sezon 3 milyon Euro olarak koyacağız" demişti. Bu sözleri Galatasaray Odeabank'ın Sassari ile oynayacağı Eurocup maçına saatler kala söyleyen Özbek, o gün de taraftarlardan büyük tepki almıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr