Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray'da çirkin ve kötü tezahüratlar cezayı beraberinde getirdi.

Galatasaray'a 1 maçlık 2 tribüne kapatma cezası gelirken, iki ezeli rakibe de 15 bin TL para cezası verildi.

İşte cezalar ve sebeplerinin yazıldığı o açıklama:

1- GALATASARAY A.Ş.’nin, 13.04.2016 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. Maddesi uyarınca 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada, GALATASARAY A.Ş.’nin taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI KUZEY VE MARATON tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine,
2- FENERBAHÇE A.Ş.’nin 13.04.2016 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, yayıncı kuruluşun müsabakadan önce soyunma odasından görüntü almasının sağlanmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr