HDP'den birinci sıra milletvekili adayı olan Özlem Ergun Açanal'ın kızı Setenay Suyünç, Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe alındı. AKP'liler, Suyünç'ü sosyal medya üzerinden hedef gösterdi. Tartışma belediye meclisine taşındı. Meclisin AKP'li üyesi Tülay Ömercioğlu, Suyünç'ü hedef aldı. CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclise taşınan konu hakkında sert konuştu.

Setenay Suyünç için bir açıklama da Galatasaray Üniversitesi'nin öğretim elemanlarından geldi.

Açıklama şöyle:

Mezun Öğrencimiz Setenay Suyünç’ün Yanındayız!

Her geçen gün daha fazla nefret ikliminin etkisi altına giren ülkemizde bu kez de mezun öğrencimiz Setenay Suyünç’ün nefret söyleminin hedefi olduğunu üzülerek öğrendik. Üzüldüğümüzden daha fazla da öfkelendik. Üniversitemizin felsefe bölümünden 2014 yılında mezun olan Setenay Suyünç, derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif etkinliklerdeki başarılarıyla da öne çıkmış bir öğrencimizdi.

Mezun öğrencimiz, geçtiğimiz günlerde doğduğu ve büyüdüğü il olan Çanakkale’de belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe alındı. İki yabancı dil bilen, sporda ve sanatta birçok başarısı olan mezun öğrencimizin, bu işe kişisel yetenekleri ve nitelikleri sayesinde alınmış olduğu tartışmaya mahal vermeyecek denli ortadayken, en temel insan haklarıyla bağdaşmayacak bir saldırıya maruz kaldı. AKP'li Çanakkale Belediye Meclisi Üyesi Tülay Ömercioğlu, mezun öğrencimizin annesi Özlem Ergun Açanal'ın son seçimlerde HDP'den milletvekili adayı olduğu gerekçesiyle Setenay Suyünç’ün bu işi hak etmediğini ileri sürerek, nefret söyleminin hedefi haline getirdi. Kimi yerel medya organları ve sosyal medya hesapları ise ırkçı ve cinsiyetçi söylemlere de başvurarak bu çirkin saldırının araçlarına dönüştürüldü.

Siyasi hesaplarla yapıldığı alenen ortada olan bu saldırıyı kınıyoruz. Dahası siyasi hesaplarla yapılan bu tür saldırıların toplumu nasıl kutuplaştırdığını, kin ve nefret tohumlarını nasıl toplumun bağrına serpiştirdiğini gözlemliyor, bundan kaygı duyuyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a ise bu çirkin saldırılar karşısında çalışanına sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz.

Hocaları olarak, uğradığı haksız saldırı karşısında Setenay Suyünç’ün her zaman yanında olduğumuzu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Galatasaray Üniversitesi'nden Öğretim Elemanları

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr