Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya gelecek. Mersin Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Şampiyonluk yarışının gerisinde kalan ve mali sorunlar nedeniyle UEFA ile kritik bir sürece giren sarı-kırmızılı ekip, Mersin karşısında galip gelerek moral bulmak istiyor.
Süper Lig'in ikinci yarısı ilk maçında Medicana Sivasspor'u 3-1 yenmesinin ardından, Osmanlıspor 3-2 yenilen sarı kırmızılılar 20. hafta da ise Torku Konyaspor ile golsüz berabere kaldı.

PODOLSKI DÖNDÜ
Galatasaray'da gribal enfeksiyon geçiren Lukas Podolski'nin yeniden takımla çalışmalara başlaması teknik heyetin yüzünü güldürürken, Hamit Altıntop ve Sinan Gümüş'ün tedavileri sürüyor.

DEPLASMANDA GALİBİYETE HASRET
Rakip sahada Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak Galatasaray, Süper Lig'de deplasmanda uzun süredir maç kazanamıyor.
Ligdeki son deplasman galibiyetini, 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, 3 Ekim 2015 tarihinde oynanan bu müsabakanın ardından, 134 gün sonra bu kötü serisini sonlandırmak için sahaya çıkacak.
Medipol Başakşehir maçının ardından son 6 deplasman müsabakasında 3 yenilgi ve 3 beraberlik alan Galatasaray, Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1) ve Osmanlıspor'a (2-3) üstünlük sağlayamamıştı.

CEZA SINIRINDA 5 OYUNCU
Mersin İdmanyurdu karşılaşması öncesi Galatasaray'da 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Geride kalan lig müsabakalarında üçer sarı kart gören Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin, Olcan Adın ve Lukas Podolski, ceza sınırındaki isimler.
Bu oyuncular, Mersin İdmanyurdu karşısında sarı kart görmeleri durumunda, 22. haftadaki Trabzonspor karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacak.

G.SARAY-MERSİN: 30. RANDEVU
Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu ligde 30. kez karşılaşacak.
İki ekip arasında geride kalan maçlarda Galatasaray'ın 15, Mersin İdmanyurdu'nun 3 galibiyeti bulunuyor, taraflar 11 maçta da eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın attığı 36 gole, Mersin İdmanyurdu 18 golle yanıt verdi.
Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan müsabaka 1-1 bitti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr