Teknik direktör Mustafa Denizli ile yollarını ayıran, UEFA'dan gelen cezayla sarsılan Galatasaray, kupada yoluna devam etti. Akhisar Belediyespor karşısında ilk yarıda etkili olan, ikinci yarıda oldukça zor anlar yaşayan Aslan, istediği skoru elde etti, yarı finalde Rizespor ile eşleşti.

Galatasaray, deplasmanda 2-1 mağlup ettiği Akhisar'ı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında konuk etti.

İlk yarıda Galatasaray, rakibine büyük üstünlük kurarken 10. dakikada Denayer'in ortasında Douglao'nun ters vuruşunda top ağlara gitti ve sarı-kırmızılılar, bu dakikada 1-0 öne geçti. Öne geçtikten sonra Akhisar kalesine sık sık giden ancak girdiği gol fırsatlarından bir türlü yararlanamayan Galatasaray, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarının başlama düdüğüyle beraber rakibine pres yapan Akhisar, 47. dakikada kazandığı serbest vuruşta içeri yapılan ortada Rodallega'nın kafasıyla eşitliği yakaladı ve skoru 1-1'e taşıdı. Bu golün ardından maçta tempo düşmezken her iki ekip de son düdüğe kadar net gol fırsatları buldu ancak hiçbirini değerlendiremedi.

Galatasaray'da Bilal, 57. dakikada gözüne aldığı darbeyle oyuna devam edemezken Sabri ise 70. dakikada Hakan Balta'yla çarpışması sonucu sedyeyle oyundan alındı

1-1'lik sonuçla tamamlanan maçın ardından Galatasaray yarı final biletini cebine koydu ve Çaykur Rizespor'un rakibi oldu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr