Bayern Münih’i yenerek Eurocup’ta yarıfinale yükselen ve Avrupa’da kupa kazanmaya çok yaklaşan Galatasaray Odeabank, yarattığı sinerjiyle Sarı-Kırmızılı camiayı kenetledi. Taraftarın en güvendiği isim olan koç Ergin Ataman liderliğindeki Galatasaray, Eurocup’ı kazanarak imza atacağı büyük başarının yanı sıra gelecek sezon da Euroleague’in kapısının direkt açılmasını hedefliyor. Ancak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, başta basketbol olmak üzere amatör branşların gelirlerinin giderlerini karşılamadığını ifade edip, gelecek sezondan itibaren bütçenin düşebileceği yönünde sinyaller vermesi Sarı-Kırmızılı taraftarlarda ve camiada endişe yarattı. Bu konuyla ilgili soru işaretlerinden biri de aynı zamanda A Milli Basketbol Takımı’nı çalıştıran koç Ergin Ataman’ın Galatasaray’la devam edip etmeyeceği...

AYRILMAK İSTERSE 'İZİN' GEREKİYOR

Ataman’ın Galatasaray’daki geleceğiyle ilgili çarpıcı bir detaya Cumhuriyet ulaştı. Dursun Özbek başkanlığındaki yönetimin göreve gelmesiyle birlikte alacağı ücrette indirime giden Ataman’ın Sarı-Kırmızılı kulüple 2 sene daha “kapalı kontratı” olduğu ortaya çıktı. Bu sözleşmenin 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarını kapsadığı öğrenildi. Tarafların bu kontrattaki çıkış hakkı için birbirlerinden onay almaları gerekiyor. Ataman, FIBA’nın önümüzdeki sezondan itibaren milli takım maçlarını yıl içinde belli dönemlere yayacağı için Ay-Yıldızlılar ve Galatasaray arasında bir seçim yapacak. Ataman, tercihini Milli Takım’dan yana kullanırsa, Galatasaray’la olan “kapalı kontratı” nedeniyle Sarı-Kırmızılılardan izin alması gerekecek.

'ATAMAN'LA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ'

Galatasaray yöneticisi Can Topsakal, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada kamuoyunda Ergin Ataman’ın Sarı-Kırmızılılardan ayrılacağı yönünde bir algı oluşturulduğunu belirtip, “Yanlış bir algı oluştu, bizim Ergin hocamızla hiçbir sorunumuz yok.

Hocamızla 2 sene daha kapalı kontratımız var. Ergin Ataman sezon sonu milli takımla ilgili kararını verecek. Biz elbette hocamızla yola devam etmek istiyoruz. Ergin hocamız, milli takımı tercih ederse oturup konuşacağız” dedi.

'EUROLEAGUE'İN KAPILARI AÇILACAK'

Sıkça dile getirilen bütçe düşüklüğü konusunda Galatasaray’ın basketbol şubesinden sorumlu yöneticisi Can Topsakal, “İçinde bulunduğumuz sezonda da geçen seneye oranla bütçe düşüklüğü yaşandı. Ama gerekli ve doğru transferleri yaptık. Eurocup’ı kazanıp, Türkiye Ligi’nde de şampiyon olmak istiyoruz. Dolayısıyla gelecek sezon Euroleague’in kapıları açılacak. Sponsorluk gelirimiz artacağı için daha fazla bütçe ayıracağız ve Euroleague’de iddialı olacak kuvvetli bir takım kuracağız” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr