Süper Lig'de 7 hafadır galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray, Avrupa kupalarını kovalayan Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Galatasaray, Kasımpaşa'yı konuk etti. Ev sahibi ekip sahadan 4-1'lik zaferle ayrıldı ve ligdeki yedi maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Sarı kırmızılı ekipte cezaları bulunan Hakan Balta ve Ryan Donk takım arkadaşlarını yalnız bırakırken, sakatlığı bulunan Wesley Sneijder de maçı tribünden takip etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın karşılıklı golleri vardı. Galatasaray 13. dakikada Bilal Kısa'nın attığı kafa golüyle 1-0 öne geçerken, Kasımpaşa bu gole 29'da Scarione ile cevap verdi ve taraflar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İkinci yarıda Cimbom çok daha istekli ve arzulu oynadı, rakibini sıkıştırdı ve sonuca gitti. 62. dakikada Podolski rakibin kafasından gelen topu kale önünde tamamladı. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırsa da maçın orta hakemi Barış Şimşek gol kararı verdi ve sarı kırmızılı ekip 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

İkinci golün ardından Kasımpaşa oyundan düştü, Galatasaray ise baskılarını artırdı. 70. dakikada bir köşe atışı sonrasında gelişen pozisyonda Selçuk İnan sol çaprazdan uzak köşeye klas bir plase yollayarak skoru 3-1'e getirdi. 90. dakikada sahne alan Lukas Podolski kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti ve durum 4-1 oldu.

Mücadeleyi 4-1'lik skorla kazanan Galatasaray ligdeki puanını 44'e yükseltti ve 6. sıraya yerleşti. Kasımpaşa ise 43 puanla 8. sırada kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr