Duygun Yarsuvat döneminde Galatasaray İkinci Başkanı olarak görev yapan ve Dursun Özbek ile beraber çalışırken getirdiği eleştirilerle dikkat çeken Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Sarı-Kırmızılı kulübün gündemini değerlendirdi. “Hazırlığımız vardı, çıkacaktık, B planı yapıyorduk. Ekibimiz de var. Ama seçim kararı almadılar” diyen Hamdi Yasaman, Dursun Özbek’in camiadaki baskılara karşın seçim yapmayıp Sportif AŞ yönetimini değiştirmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

* "Bir insan neyse odur. Bunlar götüremiyorlar, vizyonları yok, bilgileri yok. ‘Yönetimi değiştirin’ dediler; hatta bunu Duygun Yarsuvat bile söyledi. O bile istemiyor, ‘Hani en azından sen devam et de gerisini değiştir’ dediler. O da (Dursun Özbek) öyle bir numara yapıp Sportif AŞ’ye birkaç kişiyi koydu ki bu palyatif."

"Hukuk çarpar insanı!"

* "Sportif AŞ öyle olmaz. Alp Yalman’ın gireceği bir şey yok. Orası teknik bir ekip. Oranın kulüpten ve seçimden ayrı teknik olarak çalışması lazım. Sportif AŞ’de en önemli şey hukuk... Ve şu an Sportif AŞ’de hukukçu yok! Hukukçu olmadığı zaman hukuk çarpar insanı.. Çok yanlış yapıyorlar. Ortada ceza gerektirecek durumlarda kim uyarıda bulunacak? Oradan iki kişi istifa etti. En başında onların gelmesi zaten yanlıştı."

"Göstermelik değişim"

* "Sportif AŞ'de yapılan şey durumu kurtarmak. Dursun Özbek yama yaptı. Valla ben Levent Nazifoğlu’nu (Sportif AŞ’nin yeni yöneticisi) tanımıyorum. Sportif AŞ değişimi sırf göstermelik. Dediler ya ‘Yönetimini değiştir’ o da (Dursun Özbek) Sportif AŞ’yi değiştirdi kolay olan o çünkü. Öbür türlü yöneticiyi atamazsın, istifa etmesi lazım, seçim yapılması lazım."

"Alp Yalman gelince ümitsizliğe kapıldım"

Hamdi Yasaman, eski başkan Alp Yalman’ın Sportif AŞ’ye yönetici olup futbolun başına getirilmesiyle ilgili, “Alp Yalman’ın gelişinden heyecanlanmadım aksine ümitsizliğe kapıldım. Ben şunu söylüyorum kendimi de ateşe atarak, 70 yaş ve üstündeki adamı seçmeyeceksin. Hem fizik, hem kafa çok önemli. Duygun Yarsuvat döneminde bunu gördük. Çabuk etkileniyorsun. Fizik gücün de olacak kafa da iyi olacak” dedi.

"Fatih Terim gelmez çünkü.."

Yönetimin, Fatih Terim’i Galatasaray’ın başına getirmek istemesi hakkında Hamdi Yasaman, “Fatih Terim gelmez. O, Türkiye Futbol Direktörü ve sözleşmesi var. Terim geldiği zaman başarı için transfer ister. Fatih Terim’in şampiyon takımını gönderdiler. Fatih Terim geldiği zaman 110 milyon Avro’luk transfer yaptı. Ünal Aysal yapmadı, kendi diyor ben anlamam, onlar işte Abdurrahim Albayrak, Ali Dürüst.. Sneijder’ler, Drogba’lar.. Hepsi Fatih Terim antrenörlüğe geldiği zaman alındı. Ben de teknik direktör olsam kariyerimi riske etmem. Çünkü Terim futbolcu isteyecek ama alamazlar ki! Fatih Terim de çıkıp oynayamayacağına göre..” diye konuştu.

"Melo ve Burak'ı vermeyeceksin!"

Dursun Özbek ve yönetiminin inandırıcı olmadıklarını savunan Hamdi Yasaman, “Melo’yu İtalya’ya vermemiz kadar yanlış bir şey olabilir mi! Forvetimiz Burak’ı da gönderdik. Takımı kaybettik.. İki tane çok önemli adam; vermeyeceksin! Bunlar yürütemiyorlar görünen o.. Bir insan neyse o.. Biz zaten bir sürü insan niye devam etmedik? İnanmadığımız için, iyi olmadığını biz içinden biliyoruz. Zaten etraftan da adam toplayamadılar, inandırıcı değil” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr