Bugün gazetemizde yer alan Füsun Demirel röportajı sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Demirel bu tartışmayla ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyet’teki bugünkü röportajimdan farklı sonuçlar çıkartıp yargısız infaz yapmaya kalkanlara, atv kanalına, bana baskı yapanlara AÇIKLIK... Yazıda gayet net bir şey var. Bu savaşı destekleyen körükleyen herkese ve her kesime eleştiri. Özellikle PKK bu savaştan yarar sağlıyor denmiş. Gerilla oynamak isterdim demişim. Bu hayalim festivalde böyle bir film izlediğimde olmuştu. Belki Kamboçya’ydı ya da ülkesini hatırlamıyorum. Genç bir oyuncu olarak o zamanlar en zorlayıcı, en heyecan veren rolleri oynamak istedim. Bu tanım salt bir oyuncunun 25 yıl önceki hayaliydi.

‘Oyuncu her rolü oynar’

Bir oyuncu polis, asker, terörist, uzay adamı, balık adam oynamak da ister... Hayaldir... Gerilla anladığınız gibi PKK’dan da ibaret değildir. PKK ile var olmamıştır. Dünya insanlık tarihinde çok gerilla kızlar vardır. Tam da kastettiğim çok etkilendiğim İtalya iç savaşında faşistlere karşı mücadele vermiş milis kızlardı. Onların mücadelesini, hayatlarını okusaydınız bu saygısız hakaretleri herhalde etmezdiniz.

‘Cahil sözler’

Ayrca ben ‘Kurtuluş’ dizisinde Fatma Kadın’ı oynadım. Fatma Kadın ya da Kara Fatma kadın savaflçıları ile Ege’de Yunan düşmana karşı savaşmış tam bir gerillaydı. Duygu yüklü çekmiştik diziyi (1989). Bizler sizlerin hepinizin hayatlarını oynamaya adayız. Meslek bu... Yeter ki doğru anlayın, algılayın. 58 yaşlarıma kadar ülkeme, değerlerime bağlı yaşadım. Ülkemi, insanlarımı çok ama çok sevdim ve hep kucakladım... Tüm değerleriyle... Bunca çirkef, cahil, bilgisiz sözler karşısında üzgünüm.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr