Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan ve Rusya'dan çalışmak için Türkiye'ye gelen kadınların fuhuş şebekesinin eline düşüp, para karşılığı erkeklere pazarlandığı bilgisini aldı. Olayı araştıran Ahlak Bürosu ekipleri, yabancı uyruklu kadınların, fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek suçlarından çok sayıda kaydı bulunan 45 yaşındaki Hatice D.'nin merkez Çukurova İlçesi'ndeki evinde tutulduğunu saptadı.

Yapılan çalışmada çetenin teknik takibe takılmamak şifreli konuştuğunu, Hatice D.'nin telefonla arayıp "Mecnun oldum, Leyla'yı arıyorum" diyen müşterilere kadın gönderdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine ekipler Hatice D. ile temasa geçti. D.'yi telefonla arayıp, "Mecnun oldum, Leyla'yı arıyorum" diyen polisler, kadın başına 250 liraya anlaştı. Evinin adresini veren Hatice D. ile buluşan polis, seri numaraları alınan parayı teslim etti. Parayı alan Hatice D. ile birlikte fuhuş yapmak için bekleyen Gürcistan uyruklu Vildani Darsania (21) ve Fatima Arachemia (40) ile Türk vatandaşı Fadime G. (40) gözaltına alındı.
Ahlak Bürosu'nda sorgulanan Hatice D., Gürcü kadınların Gürcistan uyruklu İbrahim A. (27) aracılığıyla yanına geldiğini söyledi. Hatice D.'nin ifadesi üzerine operasyonu genişleten polis, İbrahim A. ile fuhuş yaptırdığı eşi Tamari Lavilava'yı da gözaltına aldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Ahlak Bürosu'ndaki işlemlerin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilen kadınlardan Vildani Darsania, "Gürcistan'da ailem ile birlikte yaşıyordum. Maddi durumumuz iyi değildi. Aynı köyden arkadaşım olan Tamari Lavilava Türkiye'ye geldi. Ara sıra görüşüyorduk, beni çağırdı. 'Türkiye'ye gelirsen iyi para var. Burada fuhuş yaparsan çok para kazanırsın' diyerek beni çağırdı. Ben de bu yüzden geldim" diye ifade verdi.
Emniyetteki sorgularının ardından Hatice D., İbrahim A. ile eşi Tamari Lavilava 'Fuhuş için yer temin etmek, fuhuşa aracılık yapmak' suçlarından adliyeye sevk edilirken, Fadime G. serbest bırakıldı. Yabancı uyruklu kadınlar ise ülkelerine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr