Washington Üniversitesi'nden Soner Çağaptay, “Türkiye bir değil, iki değil, dört düşmanla savaşmaya zorlandı. Bu da bana, ülke ağır çekim felakete yürüyor izlenimi veriyor” dedi.
 
"Türkiye'de savaş, dağlardan şehirlere iniyor" başlıklı haberde, “Türkiye'nin PKK ile 30 yıldan uzun süredir devam eden savaşının geçmişte genelde sıcak aylarda şiddetlendiği ve ülkenin doğusundaki dağlarda yoğunlaştığı” belirtildi.

ABD bu kez tarih verip 'terör saldırısı' uyarısı yaptı! 

Gazeteye göre, Ankara'daki son saldırı ise Türkiye'de bu alanda bazı şeylerin değiştiğinin son işareti.
 
Financial Times'a konuşan İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Fuat Keyman, şöyle dedi:
 
"Bu, PKK'nın Türk devletinin kalbinde savaş ilan ettiğine yönelik bir mesajdır. Savaşı, şehirlerde görülecek yeni bir düzeye taşıyorlar. Bu, dağlardaki eski savaşlardan farklı bir durum."

"Türkiye barış yolundan saptı"
 
Financial Times, “Türkiye'nin son dönemde daha çok cephede daha fazla düşmanla karşı karşıya olduğunu” yazarak, adres olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD ve PKK’yi sıraladı.
 
Gazeteye konuşan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Profesör Akın Ünver de şu tespitlerde bulundu:

Cemil Bayık'tan saldırı tehdidi: Savaş her yerde olacak
 
"Normalde Türkler ve Kürtler durumun ne kadar kötü olduğunu ölçmek için kendilerine 90'lara dönüp dönmediklerini sorar...Ancak o dönemde kiminle savaştığımızı biliyorduk. Şimdi ise bir saldırı düzenlendiğinde, 15-20 grubu hesaba katmak durumundayız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr