Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yakın çalışma arkadaşı, Les Republicains (Cumhuriyetçiler) Partisi Paris milletvekili ve Stade de France ile Parc Des Princes statlarının bulunduğu "İle de France" Bölgesi Başkanı Valerie Pecresse "Çocuklarımı Fan Zone'a göndermem" sözleri ile Fransa'nın düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda alınan emniyet tedbirleri konusunda büyük bir polemik başlattı.

Özellikle Paris Fan Zone'larını "gerektiği kadar emniyetli" bulmayan Valerie Pecresse, "Bana kalsa çocuklarımı Fan Zone'a göndermem ama artık beni dinlemeyecek bir yaştalar, onlara ancak dikkatli olmalarını tavsiye edebilirim" dedi.

İnsanların kalabalık ortamlardan kaçınması gerektiğini savunan Pecresse'in bu sözlmerine rağmen, dün yapılan Fransa-Romanya maçı için kullanılan Fan Zone'lar oldukça renkli görüntüler verdi. Özellikle Eyfel Kulesi yakınındaki taraftar alanında büyük bir heyecan ve coşku yaşandı.
Emniyet güçleri ise insanların panik yaşamasına sebep olmadan, çok göze batmadan , öngörülen görevlerini tam anlamı ile yerlerine getirdiler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr