Ankara'da bulunan Fransa Dış İşleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Fransa ile Türkiye'deki OHAL yapısal olarak farklı. Fransa'daki OHAL'lerde yargının hala bağımsızlığı söz konusudur" diye konuştu.

Jean-Marc Ayrault şunları söyledi:

Türkiye terörle mücadele çerçevesinde kendini savunmak hakkına sahiptir. OHAL süresini uzatmak da kendi hakkıdır. Fransa ile Türkiye'deki OHAL yapısal olarak farklı.
Fransa'daki OHAL'lerde yargının hala bağımsızlığı söz konusudur.

Sizlerdeki OHAL'de ise polis yetkilerine ekstra bir yetki getiriliyor. Hukuk devlerine saygısı ve temel hak ve özgürlüklerini göz önünde bulundurması ve yargılamaların adil bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Yargılananların, faillerin konuyu üst makama götürmelerine imkan vermeniz gerekir.

ÇAVUŞOĞLU YANIT VERDİ: İKİ OHAL ARASINDA FARK YOK

Jean-Marc Ayrault'un bu sözlerine yanıt veren Çavuşoğlu iseş unları söyledi:

"Türkiye'deki OHAL ile Fransa'daki OHAL arasında fark yoktur, ikisi de terör örgütlerini hedef almaktadır. Aynı şekilde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne getirdiğimiz kısıtlamalar da aynı kapsamdadır. Fransa'yı hedef alan teröristler hangi muameleyi görüyorsa Türkiye'de darbe girişiminde bulunanlar da yargıya teslim edilmiştir. Fransa'daki ve Türkiye'deki OHAL Fransız ve Türk vatandaşlarının özgürlüklerini kısıtlamamıştır, etkilememiştir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr